Matej Mohorič spet najboljši v Hong Kongu

Matej Mohorič spet najboljši v Hong Kongu
08.10.2017 AVTOR: D. Z.
Matej Mohorič je dobil dirko prve kategorije v Hong Kongu. Zmagal po dolgem pobegu.

Matej Mohorič je pred enim letom dobil dirko v Hong Kongu in letos se je vrnil. Dirka je medtem pridobila na veljavi, saj gre za enodnevno preizkušnjo prve kategorije.

Uradno ime dirke Sun Hung Kai Properties Hong Kong Challenge. Letos so morali kolesarji premagati 113 kilometrov dolgo dirko. Na startu so bili kolesarji dveh World Tour ekip. Govorimo o ekipah UAE Team Emirates in Orica Scott. Na startu sta tako bila Matej Mohorič in Luka Mezgec. Mohorič je bil član ubežne skupine dobrih 20 kolesarjev, ki se je oblikovala po 35 kilometrih dirkanja.

“Na startu sta bili samo dve World Tour ekipi. Vedeli smo, da moramo sodelovati v pobegu, da nam ne bo treba potem prevzeti odgovornosti pri lovljenju. Po 35 kilometrih sva se s Swiftom pridružila skupini kolesarjev. Izkazalo se je, da je to bila odločilna poteza, ” je v uradni izjavi za javnost dejal Mohorič. Sledil je zaključek. Matej Mohorič pa je na koncu imel dovolj moči tudi za napad. “S kilometri se je poznala utrujenost. Kakšne tri kilometre pred ciljem sem na rahlem vzponu sem izpeljal odločilen napad.

Potem pa je sam nadaljeval proti cilju. Na koncu je imel po dobrih dveh urah in 35 minutah dirkanja pet sekund prednosti pred prvim zasledovalcem. Robbie Hucker je bil drugi, Jukija Araširo na tretjem mestu je zaostal za 1:14. “S tem rezultatom sem zelo zadovoljen, saj sem s tem poplačal trud kolegov, osebju in športnih direktorjev, ” je še dodal Mohorič. Zdaj ga čaka še etapna dirka Tour of Guangxi: “Poskušal bom izkoristiti dobro pripravljenost in zaključiti sezono na vrhu. ” Luka Mezgec je dirko končal v glavnini, na 30. mestu.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ