Matej Mohorič spet odličen!

Matej Mohorič spet odličen!
24.03.2018 AVTOR: D. Z.
Na dirki po Kataloniji Matej Mohorič nadaljuje z odličnimi predstavami. Tokrat je bil četrti v šesti etapi.

Šesto in obenem predzadnjo etapo na dirki po Kataloniji, ki spada med dirke svetovne serije so morali zaradi slabega vremena skrajšati.

Etapa bi morala biti dolga 194 kilometrov, v prvem delu – ta je potekal še v Pirenejih – pa bi morali kolesarji premagati tudi 1390 metrov visok vzpon. Zaradi sneženja pa so morali organizatorji prestaviti start. Namesto iz Vielhe so se kolesarji na pot podali iz Pogle de Segurja. Etapa je bila dolga 117 kilometrov, pred kolesarji pa je bil zgolj en kategoriziran vzpon. Cilj je bil v Torrefarreri.

Tokrat so na svoj račun prišli ubežniki, oziroma dva. Maximillian Schachmann iz Quick Stepa in Diego Rubio iz domače ekipe Burgos-BH sta napadla kmalu po startu in si hitro privozila dobre štiri minute prednosti. V hudem dežju in v vetru jima je sicer malokdo pripisoval večje monosti za uspeh, vendar pa sta Nemec in Španec vztrajala. Ogromno jima je pomagal tudi veter v hrbet, tako da sta v povprečju vozlila več kot 45 km/h. V glavnini pa v slabem vremenu ni bilo prav preveč mirno.

27 kilometrov pred ciljem je pričel pihati veter s strani in glavnina je razpadla na več delov, saj so ritem narekovali člani moštev Mitchelton Scott, Bahrain Merida in Bora Hansgrohe. 15 kilometrov pred ciljem se je glavnina – v njej je bilo vsega okrog 40 kolesarjev – ubežnikoma približala na manj kot minuto zaostanka. Ob vstopu v zadnjih pet kilometrov je bila razlika manjša od pol minute, a ubežnika sta bila dovolj hitra. Rubio je prvi vstopil v sam zaključek in tudi začel sprint. A Schachmann ga je v zadnjih stotih metrih uspel prehiteti, tako da se je pri 24 letih veselil velike zmage, prve na dirka svetovne serije.

18 sekund za zmagovalcem so se kolesarji v sprintu udarili za tretje mesto. To je pripadlo Samu Bennettu. Odlično se je spet znašel Matej Mohorič. Zaostal je zgolj za Bennettom in je tako zasedel četrto mesto. V tej skupini so končali tudi vsi najboljši v skupnem seštevku. Dan pred koncem – dirka se bo končala z jutrišnjo 155 km dolgo etapo v Barceloni – je vodstvo obdržal Alejandro Valverde, ki ima 16 sekund prednosti pred Bernalom in 26 pred Quintano. Najboljši Slovenec je Matej Mohorič na 28. mestu.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ