MATEJ MOHORIČ SVETOVNI PRVAK! (fotogalerija)

MATEJ MOHORIČ SVETOVNI PRVAK! (fotogalerija)
23.09.2012 AVTOR: D. Z.
Mladinec Matej Mohorič je dosegel zgodovinski uspeh. Postal je svetovni prvak v cestni vožnji. Premagal je Avstralca Caleba Ewana in Hrvata Josipa Rumaca.

FOTO: MARIO STERPIN, MARJAN KELNER IN SIROTTI

Matej Mohorič je že pred začetkom 129 kilometrov dolge krožne dirke za svetovno prvenstvo veljal za enega izmed največjih favoritov. To je sicer član Save iz Kranja, ki pa je tokrat zastopal slovensko reprezentanco tudi potrdil.

Do odločilne poteze je prišlo v zadnjem krogu, prav na zadnjem vzponu na Cauberg, kjer so mnogi popustili, a skupina dobrih 50 kolesarjev je vseeno vztrajala skupaj. Do pravih posamičnih poskusov napada ni prišlo, ker je pihal močan nasprotni veter in vse je bilo pripravljeno na zaključni sprint glavnine.

A s tem se očitno ni strinjal Matej Mohorič. Potrpežljivo je čakal in vse presenetil z napadom tik pred sprintom, slab kilometer pred ciljem. Bil je tako močan, da mu ni mogel nihče slediti. Bil je preprosto premočan za vse in ciljno črto je lahko prečkal z visoko dvignjenima rokama. Imel je dovolj časa tudi za veselje.

Veselil se je prestižne in obenem zgodovinske zmage za Slovenijo. Matej Mohorič je postal svetovni prvak. Tako je dopolnil zbirko medalj, saj je v vožnji na čas osvojil drugo mesto. Z drugim mestom se je moral zadovoljiti Avstralec Caleb Ewan, treji pa je bil Hrvat Josip Rumac.

Slednji sicer nastopa za hrvaško reprezentanco, vendar je letos član obetavne novogoriške ekipe, ki jo vodi Andrej Cimprič, tudi selektor slovenske reprezentance. Na dirki so nastopili še štirje Slovenci. To so bili Gašper Katrašnik, Jure Miškulin, Martin Otoničar in David Per.

Rezultati

1. Matej Mohorič (Slo) 3:00:45     
2. Ewan Caleb (Avs)           
3. Josip Rumac (Hrv)           
4. Federico Zurlo (Ita)           
5. Jonathan Dibben (VB)           
6. Kevin Deltombe (Bel)           
7. Thomas Boudat (Fra)           
8. Tom Bohli (Švi)           
9. Mathieu van der Poel (Niz)           
10. Soren Kragh Andersen (Dan)
49. Jure Miškulin (Slo) vsi isti čas
81. David Per (Slo) +0:25
117. Gašper Katrašnik (Slo) 5:49
Martin Otoničar je odstopil!
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ