Matej Mohorič ustanovil fundacijo, s katero bo pomagal mladinski reprezentanci

Matej Mohorič ustanovil fundacijo, s katero bo pomagal mladinski reprezentanci
02.12.2021 AVTOR: N. Gr., foto: Andrej Križ, TeamBahrainVictorious

Že nekaj časa je bilo znano, da Matej Mohorič ustanavlja svojo fundacijo, ki se bo osredotočila na pomoč mladinski reprezentanci Slovenije. Razkril je več ciljev svoje fundacije in podpisal namero o sodelovanju s KZS.


V Sloveniji bo prihodnje leto začela med mladinci dirkati močna generacija kolesarjev, v kateri je kar nekaj nadarjenih tekmovalcev in vsaj nekaj med njimi ima potencial, da bi nekoč dirkali na najvišjem nivoju. V Sloveniji žal pravih priložnosti za razvoj na nivoju svetovne konkurence ni, naše dirke so prekratke in premalo zahtevne, reprezentančnih štartov je le za vzorec in ko enkrat slovenska izbrana vrsta pride na evropska in svetovna prvenstva, je zaostanek za svetovno konkurenco zelo jasno viden.

Matej Mohorič želi to spremeniti in nekaj prisluženega denarja ter znanja in izkušenj vrniti mladim kolesarjem v Sloveniji. Sodeloval bo predvsem z mladinsko reprezentanco Slovenije, zato je podpisal tudi namero o sodelovanju s predsednikom Kolesarske zveze Slovenije Pavlom Marđonovićem.


Močna generacija odlična priložnost za ustanovitev fundacije

»Letošnja generacija mladih kolesarjev je res močna, zato je bil zdaj pravi čas, da uresničim idejo o fundaciji. V prvi vrsti bi rad pomagal s svojimi izkušnjami in znanjem, to bom naredil tako, da se bom reprezentanci pridružil na skupinskih pripravah. Pomagal bom tudi finančno, saj je to odličen vložek in priložnost, da ustvarimo vrhunski program za mlade kolesarje. Upam, da bodo imeli enake možnosti kot druge velike nacije v Evropi. Po drugi strani pa bomo s fundacijo pomagali tudi kolesarjem, ki si res želijo udejstvovanja v tem športu, a si finančnega bremena ne morejo privoščiti. Takšne kolesarje bomo poizkusili poiskati in jim zagotoviti opremo in pogoje za kolesarjenje. Poizkušal bom tudi čim bolj sodelovati na lokalnem nivoju in pomagati, da organiziramo več dirk za mlade kolesarje, saj jih zdaj ni dovolj,« je Matej Mohorič razkril nekaj ciljev fundacije (MM Foundation) na Vranskem.

Pomoč z denarjem in zgledom bo neprecenljiva

»Zelo me veseli, da bo Matej podpiral Kolesarsko zvezo Slovenije in njene mladinske reprezentance. To je ključna starostna skupina za razvoj kolesarstva, v reprezentanci imamo trenutno 25 mladih kolesarjev iz šestih klubov in vsi imajo potencial, da sledijo Matejevim uspehom. Matej je idealen in neprecenljiv mentor, njegova finančna pomoč in pomoč z znanjem ter zgledom bo pomenila zelo veliko,« je dodal predsednik KZS Marđonović.

Matej Mohorič se je po najboljši sezoni njegove kariere doslej in novi pogodbi z Bahrain Victoriousom odločil, da začne nazaj vlagati v slovensko kolesarstvo, kar je nadvse dobrodošla in hvalevredna poteza. Zdaj je žogica na strani KZS, ki je dobila izvrstno priložnost, da z Mohoričevo podporo reprezentanco približa svetovnemu vrhu. Na njih je, da to tudi uresničijo.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ