Matej Mohorič v soboto brani lansko zmago

Matej Mohorič v soboto brani lansko zmago
15.03.2023 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

V soboto bo na sporedu prva izmed velikih petih enodnevnih klasik. Na poti od Milana do Sanremo bo zmago branil Matej Mohorič, ki je očitno odlično pripravljen.

Tokrat se skroaj tristo kilometrov dolga dirka ne bo začela povsem v Milanu, ampak v predmestu Abbiategrassu. Sprememba, ki pa ne bo imela večjega vpliva na vse skupaj, saj zaključek ostaja tradicionalen z vzponi, kot so Mele Cervo, Berta, Cipresa in kot zadnji Poggio. Dirka pa bo dolga kar 294 kilometrov.

Lani je Mohorič odločilen napad izpeljal na spustu s Poggia, zmago pa slavil na ulici Roma, kjer bo tudi letos cilj že 114. izvedbe te preizkušnje. "Na dirko prihajamo kot zmagovalci lanske dirke. Zato so pričakovanja velika. Ampak, vsako leto je tu drugačna zgodba in daj vsi vedo, česa je Matej sposoben, pa čeprav se počuti celo bolje kot lani. Prav lahko se zgodi, da na podoben način ponovi lanski podvig," je v uradni izjavi za javnost dejal športni direktor Bahrain Victoriousa Franco Pellizotti:



"Je zelo pameten kolesar in niti ni nujno, da mora čakati na spust s Poggia, če želi zmagati. Mislim, da mu njegove sposobnosti omogočajo, da lahko to dirko dobi na različne načine." In, kaj je pred dirko povedal Mohorič, ki je bil prisoten tudi na novinarski konferenci, ki jo je sklicala Kolesarska zveza Slovenije pred tremi slovenskimi enodnevnimi preizkušnjami?

"Zavedam se, da bo težko ponoviti ta uspeh in menim, da imam možnosti za ponovno zmago. Po vsej verjetnosti bodo tekmeci bolj pozorni name. A očitno še imam nekaj adutov." Zaenkrat je jasno, da bodo na dirki poleg Mohoriča nastopili še vsaj Tadej Pogačar, Domen Novak in Jan Tratnik. Lani so Slovenci dirkali izjemno. Mohorič je prišel do zmage, Pogačar je bil peti, Tratnik deveti, Roglič 17., Mezgec 33. in Polanc 57.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ