Matej Mohorič za konec 6., slavje Jakoba Fuglsanga

Matej Mohorič za konec 6., slavje Jakoba Fuglsanga
25.02.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Končala se je tudi prestižna etapna dirka Ruta del Sol. Dobil jo je Jakob Fuglsang. Zadnjo etapo je dobil Matteo Trentin, Matej Mohorič je bil šesti.

Razgibana etapa
Na dirki po Andaluziji oziroma dirki Ruta del Sol so kolesarji odpeljali zadnjo, peto etapo. Otura je gostila start, Alhaurin de la Torre pa cilj. Etapa je bila dolga 164 kilometrov. Kolesarji so morali premagati pet vzponov tretje kategorije. Ker pa je bil vrh zadnjega 40 kilometrov pred ciljem, je bilo jasno, da do sprememb v skupnem seštevku ne bo prišlo.

Hiter začetek
Vodstvo je branil Jakob Fuglsang, ki je imel sedem sekund prednosti pred kolegom iz Astane Ionom Izagirrejem. Pričakovali smo lahko sprint večje skupine kolesarjev, v kateri pa vseeno kakšnega izmed sprinterjev ne bi bilo. Sicer pa je bil začetek izjemno hiter. Sprva se je v ospredju izoblikovala večja skupina kolesarjev, vendar pa so v glavnini ritem narekovali kolesarji Astane in Movistarja, tako da si ubežniki večje prednosti niso mogli privoziti.

Yates na gorskih ciljih
Med ubežniki je bil tudi včerajšnji junak Simon Yates, ki je pridno nabiral točke na gorskih ciljih. Še pred samim zaključkom pa je glavnina ujela tudi njega. Sledili so tehnično zahtevni odseki in sprint v rahel vzpon. Največ moči je imel evropski prvak Matteo Trentin, ki je ugnal Sanza in Barbera. S šestim mestom se je izkazal Matej Mohorič, ki je vidnejše mesto v skupnem seštevku izgubil v včerajšnji kraljevski etapi.

Dvojna zmaga Astane
Končne zmage se je veselil Jakob Fuglsang, ki je tako dobil prvo etapno dirko po letu 2017, ko je bil najboljši na Criterium du Dauphine. Kolesar Astane je tokrat ugnal klubskega kolego Iona Izagirreja. Na tretjem mestu je dirko končal Steven Kruijswijk (Jumbo Visma). Sledijo Pello Bilbao (Astana), Adam Yates (Mitchelton Scott), Jack Haig (Mitchelton Scott) … Matej Mohorič je dirko končal na 21. mestu, Luka Pibernik je bil 62., Grega Bole pa 81. Tim Wellens je osvojil majico najboljšega po točkah, Simon Yates pa majico najboljšega na gorskih ciljih.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ