Matej Mohorič za konec šesti

Matej Mohorič za konec šesti
25.10.2017 AVTOR: D. Z.
Matej Mohorič je zaključno dirko svetovne serije Tour of Guangxi končal na šestem mestu. Dobil jo je Tim Wellens. Zadnja etapa Fernandu Gaviriji.

Sezona svetovne serije oziroma World Toura se je letos uradno končala na Kitajskem. Tu so kolesarji odpeljali etapno dirko Tour of Guangxi.

Na startu so bili tudi štirje Slovenci, najbolj aktiven in največkrat v ospredju pa brez dvoma Matej Mohorič. Večina etap je bila sprinterskih in v takih zaključkih je prevladoval Fernando Gaviria. Kolumbijec je dobil kar štiri etape, tudi zadnjo s ciljem v Guilinu. En sprint je pripadel Dylanu Groenewegnu. Četrta etapa pa je odločila skupnega zmagovalca.

Ta se je končala na krajšem, a strmem vzponu. Predtem je padel Jani Brajkovič, ki naslednji dan z dirko ni nadaljeval. Etapo je dobil Tim Wellens, ki je prevzel tudi vodstvo v skupnem seštevku. Belgijec v dresu Lotto Soudala te prednosti ni več izpustil iz rok. Dirko je na drugem mestu in s šestimi sekundami zaostanka končal Bauke Mollema. Tretji Nicolas Roche je izgubil 11 sekund. Sledila sta še Julian Alaphilippe in Ben Hermans. Na šestem mestu pa je dirko končal Matej Mohorič. Zaostal je za 24 sekund. Grega Bole – v zadnji etapi deseti – je dirko končal na 14. mestu. Njegov zaostanek pa 41 sekund. Luka Pibernik je bil 32.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ