Matej Mohorič zmago posvetil Maderju

Matej Mohorič zmago posvetil Maderju
19.06.2023 AVTOR: DZ, foto: Sportida

"Bil je predober fant in ga je Bog vzel nazaj k sebi. Verjamem, da ima vsak svojo usodo in vsak svojo pot, ampak življenje gre naprej." Besede Mateja Mohorič o Ginu Maderju.

"Gino je bil res vesel, dober, predober fant, želel je narediti svet boljši za vse. Zdaj ga žal ni več med nami," je po veličastni zmagi v Novem mestu dejal Matej Mohorič. Izpostavil je, da sta bila z Maderjem še kako dobro povezana, saj sta si leta 2021 delila sobo na dirki po Italiji, ko je Švicar dobil etapo. Zdaj je do prve etapne zmage na dirki po Sloveniji prišel Mohorič. Na Trški Gori je potrdil formo, ki jo poskuša stopnjevati vse do prvega cilja v sezoni - dirke po Franciji.

"Nisem pričakoval, da sem tako dobro pripravljen, ker sem imel težave z raztrgano mišico. Zelo sem vesel in zadovoljen, da sem nazaj na vrhu stopničk. Za Trško Goro smo vedeli, da tovrstni klanec meni izredno ustreza in smo stopili skupaj, dali vse od sebe. Na vzponu se nisem oziral na tekmece, ampak sem samo želel vzpon odpeljati v svojem ritmu, najhitreje, kar lahko, in biti na vrhu brez moči, kar mi je tudi uspelo. Ko sem se ozrl nazaj, sem videl, da je z menoj samo Filippo Zana. Poskusil sem še narediti malo razlike, a je bil spust prekratek," je dogajanje opisal Mohorič.

Kasneje je Zano počakal, tako da sta lahko skupaj nadaljevala proti cilju. Tam pa smo videli sprint, ki ga je dobil Mohorič. S tem je popravil lansko drugo mesto v podobni etapi. Prišel pa je do sploh prve zmage na dirki po Sloveniji. "Dirka po Sloveniji je ob državnem prvenstvu edina dirka, ki jo vozim na domačih tleh. Zelo, zelo lepo je zmagati pred domačimi navijači, na domačih cestah. Ponosen sem na to, od kod prihajam, in ta zmaga mi zato veliko pomeni."

Zdaj ga čaka še zadnja dirka v Sloveniji. Nastopil bo na državnem prvenstvu v Radovljici. "Cilj je zmagati in osvojiti naslov v Radovljici, ampak mislim, da imata Tadej in Primož podobne načrte. Zavedam se svojih omejitev in mej, onadva sta objektivno boljša kolesarja od mene. Mogoče ne ravno na vsaki enodnevni dirki, ampak v direktnem spopadu na 200-kilometrski dirki in v vročini so moje možnosti rahlo omejene. Zagotovo se pa ne bom predal pred štartom," je medijem v Novem mestu priznal Mohorič, ki je dirko po Sloveniji končal na drugem mestu v skupnem seštevku. Leta 2018 je že bil tudi tretji.

Značke: Dirka po Sloveniji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ