Matej Mohorič: Bolje spoznal ceste za prihodnost

Matej Mohorič: Bolje spoznal ceste za prihodnost
20.04.2014 AVTOR: D. Z.
"Z nastopom sem zelo zadovoljen. Na taki dirki je vedno dobro biti v begu," je po odlični vožnji na dirki Amstel Gold Race dejal Matej Mohorič.

Član ubežne deseterice
Matej Mohorič je bil eden izmed desetih ubežnikov, ki so se kmalu po startu 49. dirke Amstel Gold Race podali v dolg pobeg. To je bil pobeg dneva in Mohorič je v ospredju preživel več kot 200 kilometrov, medtem ko je bila celotna dirka dolga dobrih 250 kilometrov.

»Z nastopom sem zelo zadovoljen. Na taki dirki je vedno dobro biti v begu. Tako sem lahko bolje spoznal ceste za prihodnost. Ko pa sem popustil, so bile noge že čisto prazne. Da sem dirko končal, sem dal od sebe več, kakor sem imel, « je po dirki dejal Matej Mohorič.

Še kako dobro poznani Cauberg
Član Cannondala je z 19 leti letos najmlajši kolesar v World Tour karavani. A prav na teh cestah in vzponih je leta 2012 osvojil naslov svetovnega prvaka med mladinci. Takrat so morali tudi mladinci tik pred ciljem premagati še znameniti vzpon na Cauberg. Mohorič je takrat napadel na vrhu vzpona. Zdaj je vse drugače.

Mohorič nastopa med elito in med precej starejšo in izkušenejšo konkurenco. A s pobegom je dokazal, da se kljub mladosti nikogar ne boji. »Seveda je dobro, da sem na teh cestah že dirkal. Včeraj smo si tudi ogledali zadnjih 50 kilometrov in skupaj s spominom izpred dveh let sem marsikatero cesto že poznal, kar je na tej dirki super, « je potrdil Mohorič.

Teide in nove dimenzije klancev
Prav na dirki Amstel Gold Race se je vrnil v tekmovalni ritem, saj je prvi del aprila preživel na višinskih pripravah v toplejših krajih. Na Tenerifu. Zanj nova izkušnja, kjer je tudi lahko stopnjeval svojo pripravljenost. A vseeno se naučil še precej novih stvari.

»Po pripravah se je forma dvignila. Ni še tista čisto prava, je pa že zelo v redu. Upam, da tista prava pride kmalu, čez kakšen mesec. Priprava ne Teidu pa so bile zares posebna izkušnja. Dimenzija tistih vzponov naredi premik v glavi. Po tem se ti vsi klanci zdijo kratki in lažji, « je pojasnil Mohorič.

Želi končati tudi preostali klasiki
Kot novinec med elito se dobro zaveda, da mora najprej nabirati pomembne izkušnje. »Ta teden je moj cilj pomagati ekipi, vesel pa bi bil, če bi lahko končal tudi preostali dve klasiki. « Torej Valonsko puščico in tisto najprestižnejšo Liege-Bastogne-Liege. Kaj ga čaka v nadaljevanju sezone, pa še ni povsem jasno.

»Zaenkrat imam v programu dirko po Sloveniji. Za dirko po Kaliforniji in po Norveškem konec maja sem rezerva, « je še dodal Mohorič. Zdaj je član Cannondala, ki vse gradi okrog Petra Sagana, že dobre štiri mesece, dovolj, da se je z novimi moštvenimi kolegi že dodobra spoznal. »V ekipi se počutim super. Z vsemi se dobro razumemo. Občutek imam, da so tudi oni vedno bolj zadovoljni z mano, « je zaključil Mohorič.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ