Matej Mohorič: Če si dober, vsako dirko startaš na zmago

Matej Mohorič: Če si dober, vsako dirko startaš na zmago
24.03.2019 AVTOR: DZ, foto sirotti

"S formo sem zadovoljen, z rezultatom pa ne čisto povsem, ker menim, da bi lahko bilo boljše," so bile besede Mateja Mohorič po petem mestu na klasiki Milano-Sanremo.

"Na Poggio je bil ritem res visok. Nisem bil v ravno najboljši poziciji, tako da sem nekoliko zaostal na vrhu. Vendar pa sem na spustu z lahkoto nadoknadil ta zaostanek."
Matej Mohorič
Na spustu se je vrnil v igro
"Na Poggio je bil ritem res visok. Nisem bil v ravno najboljši poziciji, tako da sem nekoliko zaostal na vrhu. Vendar pa sem na spustu z lahkoto nadoknadil ta zaostanek. Potem sem pač poskušal zmagati na dirki," je dejal Matej Mohorič. Na klasiki Milano-Sanremo, eni izmed petih "monumentalnih" klasik je zasedel peto mesto. S tem je postal najuspešnejši Slovenec na tej preizkušnji.

Ni bil kapetan ...
Kljub temu pa z dosežkom ni bil povsem zadovoljen: "Če si dobro pripravljen, potem se vsako dirko starta na zmago. Pričakoval sem dober rezultat, ampak tega nisem želel na glas razglašati. Tudi kapetan v ekipi nisem bil jaz, ampak Sonny in Vincenzo. Treba se je bilo nekoliko prilagoditi, ampak menim, da bom v prihodnosti dobil še več priložnosti."

Napadel z mislijo na kolega
Tokrat jo je imel, a v zaključku je poskušal pomagati še kolegu pri Bahrainu Meridi. Menil je, da je za njim Sonny Colbrelli: "V finalu sem videl, da je zraven še en naš kolesar in bil sem prepričan, da je to Colbrelli, na koncu se je izkazalo, da je to Nibali. Zato sem s sprintom začel nekoliko prej, da bi mu pomagal do boljšega rezultata. Ampak, to je žal bila moja napaka, moja neprevidnost. Na koncu me je ta morda stala boljše uvrstitve. Ampak, vseeno je peto mesto dober rezultat."

Kaotičen zaključek
V zadnjih kilometrih se je resnično zgodilo ogromno stvari. Najprej taktiziranje, potem napad Mattea Trentina in zatem še prezgodnji sprint Mateja Mohoriča. “V takem kaotičnem zaključku je precej zmede, precej stresa. Pri vsem vetru, pri 60 kilometrih na uro je težko poslušati še radio. Tako je tudi težko ohraniti trezno glavo pri 170 pulza.” Mohorič pa se je spet izkazal. Pokazal, da je odlično pripravljen pred nadaljevanjem sezone.

Neustavljivi Alaphilippe
Priznal je, da je bil Julian Alaphilippe tokrat premočan: "Zaključek je bil kaotičen, na koncu so v ospredju zaradi visokega ritma na Poggio ostali samo najboljši. Poskušal sem z napadom, vendar se mi ni izšlo, saj je bil Alaphilippe očitno tako močan, da je nevtraliziral vse napade. Potem je še zmagal v sprintu, tako da si je to zmago res zaslužil."

"Poskušal sem z napadom, vendar se mi ni izšlo, saj je bil Alaphilippe očitno tako močan, da je nevtraliziral vse napade. Potem je še zmagal v sprintu, tako da si je to zmago res zaslužil."
Matej Mohorič

Značke: Cestno
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ