Matej Mohorič: Čeprav je to bila najtežja dirka v mojem življenju ...

Matej Mohorič: Čeprav je to bila najtežja dirka v mojem življenju ...
01.04.2019 AVTOR: DZ

"Dvakrat sem moral zavirati in izgubil sem tudi nekaj hitrosti, kar ni bilo optimalno. Deveto mesto ni slab rezultat in sem zelo zadovoljen," je o sprintu na dirki Gent-Wevelgem dejal Matej Mohorič.

"Verjamem, da so mi napadi pobrali nekaj moči, vendar verjamem, da poberejo še več moči tistemu, ki je v tistem trenutku v ozadju skupine, na 15 ali 20 poziciji, saj mora iz vsakega ovinka močno pospešiti."
Matej Mohorič


Matej Mohorič je zasedel odlično deveto mesto na enodnevni klasiki Gent-Wevelgem. Po 251 kilometrih dirkanja se je v sprintu potegoval za najvišja mesta. Na koncu pa je bil zadovoljen tudi z devetim in je za uradni Instagram profil Bahraina Meride med drugim povedal: "Čeprav je to bila najtežja dirka v mojem življenju, se že veselim naslednjih." Mohorič je novinec na enodnevnih preizkušnjah, zato je tak dosežek še posebenega spoštovanja vreden.

Za TV Slovenija je po dirki povedal: "Danes je bila dirka res težka. Zaradi vetra še bistveno težja od tiste v petek, čeprav je bila trasa nekoliko manj razgibana. Na žalost smo imeli v ekipi nekoliko smole in sem v zaključku ostal brez sotekmovalcev, tako da sem se moral znajti sam in v zaključnem sprintu sem poskušal izvleči največ, kar sem lahko."

Že z dirkanjem na današnji dirki je bil bolj zadovoljen kot z nastopom na petkovi preizkušnji E3 BinckBank Classic: "Takrat sem bil preveč pasiven in sem se bal poskusiti s kakšno akcijo že prej. Na teh ozkih in razgibanih cestah lahko na tak način kolesar privarčuje precej energije, in mislim, da sem danes dobro igral na svoje karte, tako da sem izvlekel največ, kar sem lahko."

"Mislim, da sem danes dobro igral na svoje karte, tako da sem izvlekel največ, kar sem lahko."
Matej Mohorič


Obenem je bil na zahtevni trasi in ob močnem stranskem vetru tudi zelo aktiven. Večkrat je poskušal z napadom, a na takih dirkah je treba tako pač dirkati. Tudi kasnejši zmagovalec Alexander Kristoff je bil zelo aktiven: "Verjamem, da so mi napadi pobrali nekaj moči, vendar verjamem, da poberejo še več moči tistemu, ki je v tistem trenutku v ozadju skupine, na 15 ali 20 poziciji, saj mora iz vsakega ovinka močno pospešiti. Verjamem, da s tem potroši več moči, kot tisti, ki dejansko napada. Mislim, da sem danes potrošil precej, ampak na koncu izvlekel tudi največ kar sem lahko."

Nekaj moči je tako prihranil tudi za sprint, v katerem so prevladovali mojstri za take dirke. Polejmo oder. Kristoffu sta družbo delala John Degenkolb in Oliver Naesen. "V zaključnem sprintu sem poskušal imeti prost izhod na veter. Žal se je potem izkazalo, da je bilo več prostora na desni strani ceste. Tega nisem pričakoval. Prepričan sem bil, da bo več prostora na levi, kajti veter je pihal z leve strani. Dvakrat sem moral zavirati in izgubil sem tudi nekaj hitrosti, kar ni bilo optimalno. Ampak, vseeno. Deveto mesto ni slab rezultat in sem zelo zadovoljen."

"V zaključnem sprintu sem poskušal imeti prost izhod na veter. Žal se je potem izkazalo, da je bilo več prostora na desni strani ceste. Tega nisem pričakoval. Prepričan sem bil, da bo več prostora na levi, kajti veter je pihal z leve strani."
Matej Mohorič
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ