Matej Mohorič: Eden izmed mojih najslabših dni v sezoni

Matej Mohorič: Eden izmed mojih najslabših dni v sezoni
01.10.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti

“Sam sem imel enega izmed najslabših dni v letošnji sezoni, vendar pa sem vseeno uspel biti ob Primožu ves čas, ko je bilo to potrebno,” je po SP dejal Matej Mohorič.

“Šlo je vse po načrtih do tistega Primoževega padca. Ker na dirki niso dovoljene radijske zveze, nismo vedeli, kaj natančno se dogaja, pa smo vseeno dirkali složno, kot prava ekipa,” je po cestni članski dirki članov dejal Matej Mohorič. Seveda je način dirkanja slovenske reprezentance spremenil Rogličev padec. Počakala sta ga Jan Polanc in Simon Špilak. Matej Mohorič je ostal v ospredju:

“Ob tistem padcu sam sploh nisem vedel, kaj se je zgodilo Tega sem se zavedel šele na dnu spusta, ko sem sam ujel priključek do skupine. Eden izmed kolesarjev iz druge ekipe mi je povedal, pa tudi, da je padec bil kar hud. Polanc in Špilak sta mu pomagala ujeti glavnino. Meni pa mi je zaradi slabega počutja vseeno zmanjkalo moči.” Svetovno prvenstvo je pač posebna dirka. To bi lahko potrdil tudi svetovni prvak Alejandro Valverde.

Potem, ko je prvo medaljo osvojil že leta 2003, kasneje pa je še večkrat prišel med najboljše tri, je zdaj vendarle prišel tudi do mavrične majice. “Gre za tako maratonsko preizkušnjo, ki je nekoliko drugačna v primerjavi z ostalimi dirkami, ki jih vozimo v sezoni. Nanjo se je potrebno posebej pripraviti, kot je to storil Primož. Škoda za tisti padec. Če ne bi prišlo do tega, sem prepričan, da bi bil Primož zraven. Ampak, tako pač je v športu,” je še zaključil Mohorič.

Značke: Svetovno prvenstvo
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ