Matej Mohorič: Flandrija, Roubaix in Tour

Matej Mohorič: Flandrija, Roubaix in Tour
25.11.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Pri cyclingnews.com so objavili obširnejši članek o Mateju Mohoriču in njegovih pričakovanjih pred naslednjo sezono: "Rad sem kapetan."

Matej Mohorič je oktobra dopolnil 24 let, zaradi zgodnjega prestopa med elito – prestopil je, potem ko je kot novinec v kategoriji do 23 let osvojil naslov svetovnega prvaka – pa smog a že vajeni med najboljšimi. Potem, ko je lani dobil etapo na dirki po Španiji, je letos naredil še velik korak naprej. “Mislim, da je to bila zame najuspešnejša sezona. Dobro sem dirkal od začetka sezone. Dobil sem dirko, potem pa se dobro odpeljal tudi Strade Bianche in dirko po Italiji. Potem pa sem imel odličen drugi del sezone z zmagama na dirki BinckBank Tour in na dirki po Nemčiji,” je v intervjuju za cyclingnews.com dejal Matej Mohorič.

Letos je iz moštva UAE Team Emirates prestopil v Bahrain Merido. Takoj je dobil dirko GP Industria Atigianato, potem pa še etapo na Giru. Po tretjem mestu na dirki po Sloveniji je osvojil naslov državnega prvaka in že na naslednji dirki tudi zmagal. Govorimo o prvi etapi dirke po Avstriji. Potem pa mu je šlo samo še boljše. “Pri ekipi so mi želeli dati priložnost, da eno World Tour dirko odpeljem kot kapetan. Zato je bil moj višek forme skrbno načrtovan za poletje. Lahko sem izbiral med dirko po Poljski in BinckBank Tourom. Odločil sem se za slednjega, saj mi belgijski način dirkanja bolj ustreza. Poleg tega še nisem tako dober hribolazec, da bi se lahko na Poljskem boril s tistimi, ki tja pridejo s Toura,” je pojasnil Mohorič in priznal:

“Biti sposoben zmagati in dejansko zmagati. To sta dve povsem različni stvari. Ker sem bil prvič postavljen v vlogo kapetana, je logično, da nisem imel ravno močne ekipe ob sebi. Menim, da me bodo pri ekipi v prihodnost še bolj podprli na dirkah, na katere se bom pripravil. Rad sem kapetan. Ko nisem v najboljši formi, sem lahko dober pomočnik, ko pa je treba lahko prevzamem odgovornost. Kolege moraš spoštovati in jim vrniti usluge, ko to potrebujejo. Na to sem ponosen.” Mohorič je še govoril o tem, kako je bilo, ko je med elito prišel zares zelo mlad in kakšno prednost ima zdaj pred drugimi, ki pri teh letih šele prihajajo med elito. Seveda pa se je Mohorič že ozrl proti naslednji sezoni.

Ta bo drugačna, saj bo veliko stavil na enodnevne klasike, nastopiti želi tudi na dirki po Flandriji in Pariz-Roubaix. “Do zdaj sem dirkal zgolj v Ardenih, vendar pa si želim nastopiti tudi na tlakovanih klasikah. Upam, da se bo moj program spremenil in bo lahko dirka na Strade Bianche, Milano-Sanremo, dirki po Franciji in Priz-Roubaix. Če bom spomladi dober, potem bi me lahko izbrali v ekipo za Tour. Imam 24 let in naslednje leto bo zelo pomembno, saj bi prav lahko bila to prva sezona, v kateri bi imel vidnejšo vlogo vse od začetka. Tega se veselim. Veselim se tudi, da bom lahko dokazal, da sem se dovolj razvil in sem lahko kapetan.”

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ