Matej Mohorič: Izkoristili številčno premoč

Matej Mohorič: Izkoristili številčno premoč
26.06.2018 AVTOR: DZ

“Lanski neuspeh nas je še bolj podžgal,” je po državnem prvenstvu priznal Matej Mohorič. Novi državni prvak med člani, sicer pa član moštva Bahrain Merida.

Na letošnjem državnem prvenstvu so v članski konkurenci dirko odlično odpeljali kolesarji Bahraina Merida. Na startu jih je bilo kar sedem in to so znali zelo dobro izkoristiti. Na koncu smo videli veselje Mateja Mohoriča in Domna Novaka, ki sta skupaj prečkala ciljno črto. Boj za tretje mesto pa je dobil Luka Pibernik. “V ekipi Bahrain Merida smo izkoristili našo številčno premoč. Že zjutraj smo se dogovorili, da nimamo nekoga, da bi dirkali samo nanj, ampak da bomo vsi dirkali na cilj, da pač nekdo izmed nas zmaga,” je po cilju povedal Matej Mohorič, ki se je na cilju hitro spomnil tudi lanskega neuspeha na državnem prvenstvu.

V Kranju je namreč zmagal Luka Mezgec: “Lanski nauspeh nas je še bolj podžgal, da smo letos še bolj držali skupaj za ta nas skupen cilj, da zmaga nekdo iz naše ekipe. Res se je pokazala ta nesebičnost pri takični vožnji. Res je težko dirkati v tako okrnjenih konkurenci 30 kolesarjev, če jih sedem drži tako zelo dobro skupaj.” Sicer pa je na nedeljski dirki takoj prišlo do napadov. Zelo aktivna sta bila tudi Jan Tratnik in Simon Špilak, vendar pa so imeli člani Bahraina Meride vseskozi vse pod nadzorom: “V ospredju je bila skupina sedmih kolesarjev, v kateri sva bila z Domnom. V tisti skupini sta bila zelo močna Tratnik in Špilak, tako da sva z Domnom želela, da nas iz ozadja ujame še ena skupina z Luko Pibernikom. Ker sta Simon in Jan pričela z napadi, se to ni zgodilo. Z Domnom sva to izkoristila sebi v prid.”

In v zaključku je najprej napadel Mohorič, kasneje pa se je do njega preselil še Novak. Skupaj sta nadaljevala proti cilju: “Še vedno sva šla na vso moč. Tudi za trening, saj nas čaka še druga polovica sezone. Danes sva se počutila super. Tudi ostali fantje iz ekipe so se zelo dobro počutili, tako da smo lahko zadovoljni z razpletom. V zaključku mi je Domen rekel, da mi bo zmago prepustil, ker sem imel po njegovem mnenju močnejše noge.” Sicer pa je Mohorič letos odličen. Že v prvem delu sezone je dirkal izjemno, potem je dobil etapo na dirki po Italiji in dirko po Sloveniji končal na tretjem mestu.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ