Matej Mohorič: Ko odprem koledar svetovne serije, me mika vsaka dirka

Matej Mohorič: Ko odprem koledar svetovne serije, me mika vsaka dirka
08.12.2021 AVTOR: DZ, foto: sirotti

"Če smo čisto iskreni, ne vidim junaka, ki bi premagal Tadeja in Primoža. Vsi ostali se potem na novo osredotočimo in borimo za druge seštevke ter etapne zmage," je za Delo dejal Matej Mohorič

V Delu so objavili daljši članek o Mateju Mohoriču in razmišljanju pred sezono 2022. Tako kot vedno razmišlja o morebitnih izboljšavah, ki jih še lahko naredi:

“Detajlov je ogromno, od aerodinamičnega položaja na kolesu, nastavitev, načina treninga, do programa dirk, ki ga bomo letos bolj metodično in sistematično zastavili kot lansko leto. Videli smo, kje smo posamezni kolesarji lahko sposobni dosegati najvišja mesta na različnih trasah. Želja je potem ta program izpeljati čim bolje in natančno. Upam, da nam uspe. Zadnjo sezono bo težko ponoviti, hkrati pa poudarjam, da ni bilo vse skupaj tako strogo do zadnjega detajla načrtovano kot za leto 2022.”

Vsekakor smo videli letos izjemno dirkanje s strani celotnega moštva Bahrain Victorious. Med drugim tudi na vseh treh tritedenskih dirkah. Na Touru pa se je z dvema izjemnima zmagama izkazal Matej Mohorič. Na vseh treh tritedenskih. Povsem drugače, kot leta 2020, ko je z ekipo delal za Mikela Lando, ki je bil na koncu četrti. “V tisto četrto mesto je šlo zares veliko, energije, sredstev, truda in časa, pa smo bili na koncu četrti, se pravi drugi med smrtniki,” je za Delo pojasnil Mohorič.

Takrat je bil prvi Tadej Pogačar, drugi Primož Roglič, tretji pa Richie Porte. Letos je Tour prepričljivo dobil Pogačar, Mohorič za naslednje leto pa pravi: “Če pogledamo lestvico po točkah in uspehih, objektivno ni dileme, kdo je bil najbolj uspešen v lanski sezoni. Subjektivno pa sta si zelo podobna in blizu. Eno leto ima nekdo več smole kot drugi, težko pa je o tem razpravljati. Pogačar je imel izjemne rezultate. Upam, da se obema 'poklopijo' načrti ter da se na dirki po Franciji pomerita mož na moža za rumeno majico.”

Sam pa želi predvsem slaviti zmago na eni izmed velikih enodnevnih klasik. Sezono bo začel na dirki Strade Bianche. Sledil bo Tirreno-Adriatico in Milano-Sanremo. Sledila bo belgijska serija dirk z vrhuncem - dirko po Flandriji. naslednje leto bo izpustil Giro: “Imam eno težavo. Da ko odprem koledar svetovne serije, me mika vsaka dirka. Potem je težko potegniti črto in se odločiti, na kateri nastopiti. Gira ni v ožjem izboru, puščam pa vse možnosti odprte, ker je še zelo zgodaj, a načeloma se bomo osredotočili na Tour.”

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ