Matej Mohorič: Moja oskrba tukaj je na vrhunski ravni

Matej Mohorič: Moja oskrba tukaj je na vrhunski ravni
09.02.2016 AVTOR: D. Z.
Dan po padcu na dirki po Katarju se nam je Matej Mohorič že oglasil. Zlomljen komolec so mu že operirali. "Moja oskrba je na vrhunski ravni," pravi.
"Zaradi luknje gre za odprt zlom"
"Ko smo po 106 kilometru spremenili smer so v tretji, večji skupini pred mano padli. Padec sem pravočasno videl in se ustavil. Žal pa niso bili vsi pozorni in nekdo me je z veliko hitrostjo podrl od zadaj. Na tla sem priletel s precejšnjo silo, skupil pa jo je le komolec," se je dan po dirki vsega skupaj spominjal Matej Mohorič. Obenem ima zdaj 'zaznamovana' oba komolca.

Pred dobrim letom si je poškodoval komolec na desni roki, zdaj pa na levi: "Ker sem imel v komolcu dobesedno luknjo, verjetno sem zadel ob kamen na cesti, se zlom, kljub temu da kost ni štrlela ven, kvalificira kot odprt zlom. Sam zlom je na moč podoben lanskemu, le da je bil tokrat, v primerjavi s prejšnjim, zdravljen takoj in brez oklevanja."

"Nevarnost je, če pride do infekcije"

Sicer pa je z oskrbo v Katarju nadvse zadovoljen. Tam je poskrbljeno za vse, pravi: "Operacija samega zloma je potekala gladko, večji problem je sama rana, luknja. Nevarnost je, če pride do infekcije. Moja oskrba tukaj je na vrhunski ravni. Nameščen sem na zasebni kliniki, najboljši v regiji in konkurenčni v svetu. Operiral me je kirurg evropskega porekla, tudi sicer je večina zdravnikov tukaj Evropejcev."

Odsoten vsaj šest do osem tednov

A to ni zadnja operacija. To je Mohoriču, sicer članu Lampreja Meride, povsem jasno: "V komolec so mi med operacijo tako kot prejšnjič namestili igle in jih povezali z žico. Po pol leta navadno sledi ponovna operacija. Odstranitev materiala, ki pa ne vpliva preveč na proces treninga."

Zdaj ga čaka najprej dolgotrajno okrevanje, potem pa postopno vračanje na željeno raven. "Za povratek bo vse odvisno od vnetja. Če se koža slučajno vname, ne bo dobro. Na kolo bi se lahko vrnil precej kmalu, na trenežerju bi lahko treniral že čez kakšnih deset dni. Seveda je do popolnega okrevanja pot daljša. Verjetno bo minilo šest do osem tednov, preden bom lahko spet zapel številko na hrbet," meni Mohorič, ki ne zganja panike.

"Vem, kaj približno me čaka"
"Sam nisem popolnoma nič zaskrbljen in se mi nikamor ne mudi. Ko se bom lepo zacelil, bom začel s postopnim treningom. Upam, da bodo v ekipi čim bolj razumljivi in potrpežljivi. Za formo je zelo težko ugibat. Na dirko sem prišel precej spočit, tako da sem razen dveh ur dirke v bistvu že kakšne štiri dni bolj ali manj brez kolesa. Kakorkoli, po dveh tednih počitka fizična pripravljenost upade, za povratek je potrebno vsaj dvakrat toliko," je še pojasnil Mohorič, ki ostaja na realnih tleh:

"Mislim, da bo za vrnitev na raven, na kateri sem bil, potreben vsaj mesec in pol dobrega treninga. Upam, da ne bom imel zaradi poškodbe ostalih težav, kot je pozicija na kolesu." Tako bo po vsej verjetnosti moral izpustiti prvi del sezone. Vsaj v tisto pravo formo se bo težko vrnil tako hitro. Je pa prepričan, da bo imel dovolj priložnosti: "Poleti in v drugi polovici sezone bo več kot dovolj priložnosti za dokazovanje. Vem, kaj približno me čaka in nadaljevanja sezone me ni strah."
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ