Matej Mohorič: "Nadaljevanja se že veselim"

Matej Mohorič: "Nadaljevanja se že veselim"
16.08.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti

“Vseskozi sem ob etapni zmagi razmišljal tudi o skupnem seštevku. Želel sem dobiti etapo, a sem vedel, da bo težko, saj so ostali vedeli, da sem najmočnejši, saj sem opravil največ dela, da smo etapo končali s čim večjo prednostjo,” je dejal

Kot smo že pisali. Matej Mohorič je brez dvoma junak tretje etape na prestižni etapni dirki svetovne serije BinckBank Tour. Po sodelovanju v pobegu dneva je osvojil četrto mesto, a je pridno pobiral odbitne sekunde in je na koncu prevzel vodstvo v skupnem seštevku.

“V zaključku sem poskušal slediti kolesarju iz Roompota, vendar pa luknje nisem mogel zakrpati. Menil sem, da bo Sean De Bie začel z daljšim sprintom, vendar pa se je osredotočil samo name in na sprint za drugo mesto,” je takoj po cilju razlagal Matej Mohorič, ki je v zadnjih petih kilometrih večkrat neuspešno napadel. V cilju pa je na prva vprašanja odgovarjal, še preden je spoznal, da je vendarle prevzel vodstvo v skupnem seštevku.

Tokrat je ujel pravi pobeg, ki so ga tudi sprinterji podcenjevali: “Mislim, da so podcenjevali tehnično zahtevnost zaključnega kroga. Odsek os sedmih do dveh kilometrov pred ciljem je bil tehnično zelo zahteven. Ovinki so si hitro sledili, vmes pa še kocke. Tam glavnine ne more toliko pridobiti in je tako ubežnikom lažje. Obenem smo tudi vsi sodelovali. Ubežnike sem prepričal, da smo v zadnji uri šli na polno in to so tudi storili.”

Zaenkrat še 23-letni kolesar zdaj vodi, obenem pa ga čakajo še najtežje etape in številni zvezdniki ga bodo na razgibani trasi napadali z vseh strani. Predvsem nedeljska zadnja etapa je težka, saj gre delno po trasi dirke po Flandriji. Govorimo tudi o znamenitih vzponih Muur van Geraardsbergen in Bosberg. “Na tlakovcih še nimam izkušenj, saj še nisem odpeljal prave belgijske klasike. Vedno sem si to želel, vendar pa nisem dobil priložnosti. Tega se zelo veselim, saj menim, da bi take dirke ustrezale mojim sposobnostim.”

Zdaj bo imel priložnost, da se znova dokaže, predvsem pa že upravičuje zaupanje ekipe Bahrain Merida. “Na Giru so mi dejali, da bom lahko na eni izmed poletih etapnih dirk vozil na skupni seštevek. Ali dirko po Poljski ali pa BinckBank Tour. Odločil sem se za to dirko, ker menim, da mi belgijske dirke zelo ustrezajo. Všeč mi je, če gre za dirke polne stresa, in če gre za boje za pozicije. Se že veselim nadaljevanja. Videli bomo, kako bo šlo. Na tlakovcih sicer nimam izkušenj, vendar se jih ne bojim. Jih spoštujem, a me ni strah,” je medijem še dodal Mohorič.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ