Matej Mohorič: Nikogar se ne bojim, spoštujem pa vse!

Matej Mohorič: Nikogar se ne bojim, spoštujem pa vse!
20.09.2013 AVTOR: BOSTJAN SVETE
Glavna aduta selektorja Martina Hvastije v kategoriji mlajših članov na bližajočem se svetovnem prvenstvu v Firencah bosta Matej Mohorič in Luka Pibernik.
Poleg Matej Mohoriča in Luke Pibernika bodo v kategoriji mlajših članov nastopili še Jaka Bostner, Tim Mikelj in Mark Džamastagič. Sicer so prav vsi pokazali zelo dobro pripravljenost, a ni skrivnost, da sta prav Pibernik in Mohorič v zadnjem mesecu izstopala. Predvsem na prestižni etapni dirki Tour de l'Avenir, ki spada med dirke za Pokal narodov, sta se enakovredno borila z najboljšimi. Pibernik je bil vse do zadnje etape deseti v skupnm seštevku in je zato pred odhodom v Italijo optimistično razpoložen.
"Proga je zahtevna. Upam, da bom imel res dober dan in mi bo uspelo kaj doseči. Upam, da bom v zaključku ostal v igri za najvišja mesta. Vsi smo dobro pripravljeni in motivirani. Smo homogena ekipa in upam, da se nam bo zares vse poklopilo," je dejal aktualni državni prvak - tudi v absolutni kategoriji - Luka Pibernik.
Dodal je še: "V nasprotnem primeru je tukaj še Matej Mohorič." Da. svetovni mladinski prvak iz Valkenburga je letos prestopil med mlajše člane. In prav na prej omenjeni dirki Tour de l'Avenir je pokazal odlično formo. Potem, ko je zaradi težav s kolesom izgubil možnosti za visoko uvrstitev v skupnem seštevku, je bil v dveh gorskih etapah dvakrat drugi. A vseeno. V višji kategoriji je prvo leto. "Letos sem ta prehod izkusil na lastni koži. Proga v Italiji je zagotovo zahtevna. Verjetno se bo poznalo, da sem prvo leto v tej konkurenci. Nikogar se ne bojim, spoštujem pa vse," je priznal Mohorič in dodal: "Zadovoljen bom, če bom dal vse od sebe. Sicer pa imamo kolesarje za večino razpletov. Luka je zelo hiter v zaključkih. Sam se bom potrudil. Tudi Jaka je dokazal, da se lahko pelje z najboljšimi. Sam grem tja z mirno glavo."

Mohorič bo skupaj z Markom Džamastagičem nastopil tudi v kronometru. Lani je na mladinskem svetovnem prvenstvu v vožnji na čas zasedel drugo mesto. Po vsej verjetnosti bo to zanj prvo in obenem tudi zadnje svetovno prvenstvo med mlajšimi člani, saj bo prestopil v Pro Tour moštvo Cannondale, kar pomeni, da med mlajšimi člani ne bo več smel nastopati.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ