Matej Mohorič: Nov dres mi je všeč

Matej Mohorič: Nov dres mi je všeč
05.01.2018 AVTOR: D. Z.
"Nestrpno že pričakujem dan, ko bom na dres spet zapel tekmovalne številke," pravi Matej Mohorič, novi član moštva Bahrain Merida.

Matej Mohorič je letos postal član Bahraina Meride. Z ekipo je že opravil tudi prve skupne priprave na Hvaru.

“Priprave na novo sezono zaenkrat potekajo po načrtih. Decembra smo bili z ekipo na Hvaru, naslednje priprave bodo v drugi polovici januarja v Španiji. Po tistih pripravah se bom februarja odpravil še na višinske priprave na Tenerife, ” je pojasnil Mohorič. Dodal je, da se bo zanj tekmovalna sezona začela na dirki po Abu Dabiju:

“Kasneje me čaka še dirka po Kataloniji in najverjetneje dirka po Hrvaški, kot priprava na dirko po Italiji. Vmes se bom še enkrat odpravil na Tenerife na višinske priprave. ” Lani je bil kolesar z največ nastopi na dirkah, tako da je imel zares z dirkami nabito sezono. Kljub vsemu poudarja, da se že veseli nove sezone: “V novi ekipi se počutim odlično. Vse deluje tako kot mora. Organizacija je na visokem nivoju. Kolesarji imamo vso potrebno podporo in odlično opremo. ” Uporabljajo seveda kolesa Merida, tako da je Mohorič v tem primeru zamenjal opremljevalca.

Lani je kot član moštva UAE Team Emirates dirkal s kolesi Colnago. Po novem letu je postal prestop tudi uraden in Mohorič je lahko predstavil še dres, po katerem ga bomo v letošnji sezoni lahko prepoznali: “Prijatelji pravijo, da mi rdeča pristoji. Tudi meni je nov dres všeč, nestrpno že pričakujem dan, ko bom nanj spet zapel tekmovalne številke. ” In morda bo še izboljšal lansko sezono. Spomnimo, kronal jo je z etapno zmago na dirki po Španiji. Že v prejšnji ekipi je imel lani ob sebi še dva Slovenca (Marko Kump in Jan Polanc), letos pa jih bo imel samo med kolesarji šest. V ekipi pa je tudi precej ostalega osebja, ki ravno tako prihaja iz Slovenije.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ