Matej Mohorič: Po etapno zmago ...

Matej Mohorič: Po etapno zmago ...
02.05.2018 AVTOR: D. Z.
Na dirki po Italiji bodo nastopili trije Slovenci. Poleg Jana Polanca in Domna Novaka bo še tretjič na startu Gira tudi Matej Mohorič. Želi dobiti kakšno izmed etap.

Kot "joker " za etapno zmago
"Matej Mohorič bo naš skriti adut in bo dobil svojo priložnost, " to je v uradni izjavi za javnost dejal športni direktor Bahraina Meride Alberto Volpi.

Seveda je govoril o prihajajoči, že 101. dirki po Italiji. Tam bodo v ekipi veliko stavili na Domenica Pozzoviva, ki bo startal na visoko mesto v skupnem seštevku. V sprintih bodo računali na sposobnosti Bonifazia, ki je formo stopnjeval na dirki po Hrvaški, podobno kot njegova desna roka v hitrih zaključkih Matej Mohorič, s katerim sta letos že uspešno sodelovala.

Najprej bo pomagal v sprintih
"Prvi cilj je generalna razvrstitev, na katero bo voziil Domenico Pozzovivo. Pri sprinterju Bonifaziu bom imel pomembno vlogo, da mu priborim dober položaj pred sprintom. Letos sva dobro sodelovala skupaj. Tretji cilj je morebiten lov na etapne zmage, Odvisno bo od tega, kako dobro nam bo šlo na ostalih dveh področjih. Imamo več kolesarjev, ki lahko posežejo po vidnejših uvrstitivah v posameznih etapah, " je dejal Matej Mohorič.

Mohorič, ki je lani v dresu UAE Team Emirates dobil etapo na dirki po Španiji je letos naredil še korak naprej. Za dobro dirkanje je bil nagrajen z zmago na enodnevni dirki ekstra kategorije v Italiji. Bil je pomemben člen ekipe pri zmagi Vincenza Nibalija na klasiki Milano-Sanremo. Pa tudi na dirki po Kataloniji je blestel. "Mislim, da sem letos naredil še korak naprej v svoji pripravljenosti. Tudi izkušnje mi zelo pomagajo. Sem kar zadovoljen s prvim delom sezone. Ne samo s tisto zmago, pač pa tudi z ostalimi nastopi. Na precej dirkah sem bil zelo blizu zmage, pa je vsakič zmanjkala tista pika na i. Ampak verjamem, da se bo v nadaljevanju slej ko prej tudi pokolopilo in se bom lahko veselil kakšnega bolj odmevnega rezultata, " je dejal Mohorič.

"Individualiziran in prilagojen program "
Obenem je potrdil, da se v novi ekipi odlično počuti: "Nudijo nam odlično podporo. Moj program dirk in treningov je bil močno individualiziran in prilagojen mojim željam in potrebam, tako da sem se lahko bolj uspešno pripravljal na same dirke, tudi na Giro. "

In prav zato se nastopa na tritedenski dirki veseli. Pred njim je 21 etap s tremi dnevi počitka. V ponedeljek je odpotoval v Izrael. V Jeruzalemu se bo namreč začela 101. dirka po Italiji. "Mislim, da sem se letos na Giru uspel v redu pripraviti. Z ekipo smo bili dvakrat na višinskih pripravah. Poleg tega sem imel program dirk tako narejen, da je bil Giro mišljen kot prvi cilj prvega dela sezone. " Zanj bo to tretji nastop na Giru in obenem peti na eni izmed tritedenskih dirk, saj je že dvakrat nastopil tudi na dirki po Španiji.

"V pričakovanju drugega in tretjega tedna "
"Vem, kaj pričakovati in sem se lahko s tem v mislih bolje pripravil na Giro. Upam, da se bo v drugem in tretjem tednu pokazala kakšna priložnost za morebiten lov na etapno zmago. " Tudi zato, ker je prepričan, da bo letos njegova vloga v ekipi nekoliko drugačna kot v preteklih dveh sezonah.

Do zdaj je na Giro dvakrat odšel v vlogi pomočnika: "Mislim, da bom v ekipi vseeno dobil nekaj priložnost za svoj rezultat, tako da se že veselim dirke. Vem, na kakšni ravni sem, ampak na dirkah je vedno drugače, kot na treningih. Veliko odloča dnevna forma, potem je pomembno še, kako se prehranjuješ, kako regeneriraš, pod kakšnim stresom si. Ampak, zaupam vase. " Predvsem pa si glede na konkurenco želi, da bi dirka potekala na podoben način kot lanska Vuelta.

V iskanju pravega pobega
Na lanski Vuelti so ubežniki večkrat prišli do priložnosti za etapno zmago. Eno izmed teh priložnosti je izkoristil tudi Mohorič. Seveda pa poznamo njegovo najbolj prepoznavno prednost. Sposoben se je zares hitro spustiti tudi na nevarnih spustih:

"Takih etap žal ni. Vendar pa mislim, da se bo vseeno našla kakšna etapa, ki mi bo ustrezala. Poleg tega je na dirki precej močnih ekip, ki bodo vozile na skupno uvrstitev, tako da bi lahko bila dirka podobna lanski Vuelti. Ogromno etap je bilo takih, da se je v ozadju odvijal boj za skupno uvrstitev, v ospredju pa so dali proste roke tistim, ki so lovili etapno zmago. Na dirki bo tudi zelo močna ekipa Skyja, ki bo verjetno želela zmagati in kontrolirati potek. To odpira več možnosti za pobege in za lov na etapne zmage. "

Značke: Cestno, Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ