Matej Mohorič: Prvič izkusiti "pravo Belgijo"

Matej Mohorič: Prvič izkusiti "pravo Belgijo"
28.03.2019 AVTOR: DZ

"Pričakovanja so visoka, vendar pa težko napovem bolj konkreten rezultat, saj bo to moja prva preizkušnja na teh dirkah, saj na njih še nisem nastopal," pred klasikami pravi Matej Mohorič.

"Verjamem, da je včasih sreča na tvoji strani, včasih pa ne. Nima smisla gledati nazaj. Vedno boš enkrat imel v primerjavi z ostalimi srečo, včasih pa smolo."
Matej Mohorič o poškodbi
Izpustiti je moral tri enodnevne dirke
Matej Mohorič je zaradi padca in poškodbe na začetku tekmovalne sezone 2019 moral izpustiti tri enodnevne dirke. Zdaj pa je že na pravi poti. "Mislim, da sem Tirreno-Adriatico odpeljal slabše, kot bi ga sicer. Predvsem pa mi je žal nastopa na dirki Strade Bianche in na dveh nastopov na dirkah v Belgiji," je dejal Mohorič in dodal: "Verjamem, da je včasih sreča na tvoji strani, včasih pa ne. Nima smisla gledati nazaj. Vedno boš enkrat imel v primerjavi z ostalimi srečo, včasih pa smolo."

Po klasikah še Romandija?
Morda pa je tudi v tej poškodbi nekaj dobrega. Pripravljenost se je nekoliko zamaknila. Zdaj je še vedno zelo svež pred pomembnimi klasikami: "Pred poškodbo smo formo poskusili osredotočiti na Strade Bianche, Tirreno in San Remo, saj zaradi pomanjkanja izkušenj nismo vedeli, kako bo v Belgiji. Poškodba je zato formo za kakšen teden ali dva zamaknila. Tako bom verjetno tudi dlje časa nastopal. Morda bom po klasikah odšel še na dirko po Romandiji.

Po dirki je lahko biti "general"
A najprej klasike. 5. mesto na dirki Milano-Sanremo dokazuje, da je Mohorič dobro pripravljen, pa čeprav: "Nsmo izvlekli največ kar bi lahko. Ampak, lahko je po dirki biti general. Sploh po taki dirki, kot je Milano-Sanremo. Mislim, da je bilo na dirki vsaj deset kolesarjev, ki bi, če bi lahko spremenili majhen detajl poteka dogodkov, bi lahko na dirki zmagali. Na koncu zmaga samo eden in mislim da si je Alaphilippe to več kot zaslužil."
Za klasike bo forma še boljša
Seveda pa tudi sam računa, da bo v teh dneh pripravljenost še nekoliko stopnjeval: "Klasike so bile moj spomladanski cilj sezone. Verjamem, da se bo pripravljenost do teh dirk še nekoliko popravila. Določeni kolesarji so bili v formi že zelo zgodaj, tako da bo njihova pripravljenost najbrž začela padati, saj je tako raven tako dolgo časa težko držati. Sem precej samozavesten in zaupam v trenerja in pripravo na te dirke."

Prva izkušnja
Zdaj ga torej čakajo dirke, kot je tista prva v Harelbeku, pa dirka po Flandriji, Pariz-Robuaix, Amstel Gold Race ... "Pričakovanja so visoka, vendar pa težko napovem bolj konkreten rezultat, saj bo to moja prva izkušnja na teh dirkah. Verjamem, da ustrezajo mojim karakteristikam in bom iz vsakega nastopa poskušal izvleči čim več. Poskušal se bom tudi učiti. Če bom delal napake, jih bom poskušal ne ponavljati v prihodnosti. Vseeno upam, da mi uspe doseči še kakšen dober rezultat."

"Pričakovanja so visoka, vendar pa težko napovem bolj konkreten rezultat, saj bo to moja prva izkušnja na teh dirkah. Verjamem, da ustrezajo mojim karakteristikam."
Matej Mohorič o enodnevnih klasikah
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ