Matej Mohorič: Prvič na Tour, a s precej veliko odgovornostjo

Matej Mohorič: Prvič na Tour, a s precej veliko odgovornostjo
09.06.2019 AVTOR: DZ

Po drugem mestu v vožnji na čas na državnem prvenstvu, Matej Mohorič nadaljuje priprave na dirko po Franciji. Nastopil bo v Švici.

"S svojo predstavo sem zadovoljen, z rezultatom tudi. Kapo dol Tadeju Pogačarju, saj je pokazal, da je res iz pravega testa. Je pa to moja prven dirka po dolgem treningu, taok da še nimam pravih nog. Verjamem, da bom na naslednjih dirkah boljši." To je takoj po odpeljani 44,1 km dolgi vožnji na čas v Ljubljani dejal Matej Mohorič.

Kolesar Bahraina Meride se je zelo približal meji 50 minut. Progo je premagal v času 55:03. Dovolj za drugo mesto. Prepričljivo boljši je bil samo Pogačar. Mohorič pa je potrdil, da je s pripravljenostjo za to obdboje zadovoljen. Vse se namreč vrti okrog dirke po Franciji, ki bo na sporedu julija. Še prej bo nastopil na dirki po Švici, že jutri pa na enodnevni dirki v Luganu:

"Letos so priprave na dirko po Franciji odlično uspele. Bili smo na Tenerifih. Tam smo dva tedna trenirali na višini. Potem sem se pripravljal doma v Monaku. Zdaj sem prišel sem na državno prvenstvo in bom nastopil na dirki po Švici. Tam upam, da dosežem tudi kakšen rezultat. Dve etapi mi ustrezata, tako da bom poskusil. Potem me čakata še zadnja dva tedna pred dirko po Franciji." Potem, ko je že dobil etapo na dirki po Italiji in tudi na dirki po Španiji ga zdaj čaka še večji izziv.

"Tam bom prvič, ampak že s precej veliko odgovornostjo. V tistih etapah, ki mi bodo ustrezale, kjer mi bo trasa pisana na kožo, bom poskušal doseči dober rezultat. Dirkali bomo predvsem na etapne zmage. Morda bo Vincenzo poskušal dirkati na skupno razvrstitev. Odvisno, kako bo potekalo to obdobje pred dirko. Ampak, to bomo videli, ko bomo v Belgiji na startu, se pa že veselim tega nastopa."

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ