Matej Mohorič: "Pustiti moraš nekaj odstotkov za varnost"

Matej Mohorič: "Pustiti moraš nekaj odstotkov za varnost"
15.06.2018 AVTOR: DZ

"Nisem preveč tvegal," je o spustu s Celjske koče dejal Matej Mohorič, pa čeprav mu na spustu tudi motorji niso mogli slediti.

Matej Mohorič je v tretji etapi dirke po Sloveniji spet opozoril nase. Z napadom na zadnjem spustu in potem samostojnim pobegom skorajda vse do cilja na Celjskem gradu. Ni mu zmanjkalo veliko, a v ozadju je bila skupina z zasledovalci vendarle prevelika in preveč složna. Mohoriča so najboljši ujeli, najbolj pa odmeva njegov izjemen spust s Celjske koče. Tu je krajši intervju s kolesarjem Bahraina Meride.

Matej, o čem ste razmišljali na spustu s Celjske koče?
Danes je bil spust s Celjske koče tehnično precej zahteven, tako da sem vedel, da bi na spustu lahko naredil manjšo razliko, če bi predtem na vrh klanca prišel z najboljšimi. To mi je tudi uspelo. Žal pa mi tiste majhne razlike ni uspelo zadržati vse do cilja.

Kaj se vam je pletlo po glavi ob tistem napadu in vožnji na spustu?
Razmišljal sem o tem, da pridem čimprej na čelo skupine in spust odpeljem kar se da varno in kar se da hitro.

Pa je bilo res varno. Zdelo se je, kot da gre na meji mogočega?
Ne. Vedno moraš pustiti nekaj odstotkov tistega, kar zmoreš za varnost. Spust je bil precej tehničen. Sicer sem ga poznal, saj sem si ga prej ogledal. Kljub temu pa ne veš, če je cesta čista, če je karkoli.

Ste verjeli, da vam lahko uspe?
Vedel sem, da če v ozadju ne bo preveč kolesarjev, ki bi narekovali ritem za svoje kapetane, potem bi lahko prišel do cilja. Žal pa so bili vsaj trije taki, tkao da je bilo pretežko.

Ste prejemali informacije o vaši prednosti?
Iz avtomobila so mi sporočali podatke o tem. Ampak, bolj sem bil osredotočen na svojo vožnjo, da sem dal vse od sebe, in da sem tisto moč, ki sem jo še imel lepo porazdelil vse do cilja.

Na koncu ste še pogledovali nazaj. Kaj se je takrat dogajalo?
Na zaključni klanec sem šel na vso moč. Videl sem, da me bo skupinica ujela. Žal pa me je ujela ravno tam, kjer se cesta nekoliko poravna. V nasprotnem primeru bi se v ozadju morda še nekoliko spogledali in bi imel boljše možnosti za priti do cilja.

Ste morda razočarani?
Ne. Niti malo. Od sebe sem dal maksimum in to je tisto, kar šteje.

Značke: Dirka po Sloveniji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ