Matej Mohorič: Raven dirkanja vsako leto višja

Matej Mohorič: Raven dirkanja vsako leto višja
17.06.2024 AVTOR: DZ, foto: Sportida / dirka po Sloveniji

Matej Mohorič je z Bahrain Victoriousom poskušal do končne zmage pomagati Pellu Bilbau, a se ni izšlo. Kaj pa je za RTV Slovenija povedal po koncu dirke po Sloveniji? V nadaljevanju ... 

Matej Mohorič je ciljal predvsem na dve etapi. Označil si je tretjo, ki je potekala na Primorskem in zadnjo etapo na Dolenjskem. Ni se mu izšlo. V zadnji je predvsem pomagal Pellu Bilbau, ki se je še boril za končno zmago, saj je imel pred startom v Šentjerneju vsega 12 sekund zaostanka za Giovannijem Aleottijem. Ni se izšlo. Na koncu je Mohorič osvojil peto mesto. Bil je tik za najboljšim Slovencem Lukom Mezgecem. Kaj pa je Mohorič po koncu povedal?

O poteku kaotične etape: V bistvu je Healy z Narvaezom napadel že zelo zgodaj, tako da je celotna dirka eksplodirala. Mi smo s Pellom poskušali izzvati Aleottija, ampak je na žalost Narvaez ostal v ozadju in je tako tudi Ineos pomagal pri narekovanju ritma. Na koncu se prav zaradi tega ni izšlo. Ampak, raje poskušamo zmagati, kot da bi se zadovoljili z drugim mestom. Na Trško Goro so mi zaradi vročine malo pošle moči, ampak sem se potem vrnil v boj za etapno zmago, kjer je imel pa Healy več sreče, saj sva se z Narvaezom spogledala, tako da je Healy zasluženo zmagal.

O zaključku: Pello je bil po napadu izmučen, tako da mi je rekel, naj poskušam napasti etapno zmago, ampak je Healy izkoristil pravi trenutek, tako da je zasluženo zmagal.

O načinu dirkanja: Na dirki po Franciji greš še bolj na nož, je pa res, da je tukaj raven vsako leto višja. Ko imaš toliko ekip svetovne serije, ki sem pripeljejo vrhunske kolesarje, saj se borijo za točke, potem je način dirkanja bolj agresiven in gre vse skupaj bolj na nož. Morda zmagovalec ni na bistveno višji ravni kot prejšnja leta, je pa zagotovo višja kvaliteta med tistimi prvimi zasledovalci, ki jih je bistveno več kot v preteklosti.

Značke: Dirka po Sloveniji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ