Matej Mohorič: Spet bi se odločil za tako pot

Matej Mohorič: Spet bi se odločil za tako pot
21.12.2017 AVTOR: D. Z.
Matej Mohorič se je v teh dneh mudil na pripravah z zanj novo ekipo - Bahrain Merida. Spregovoril je tudi z novinarji cyclingnews.com.

Matej Mohorič je že dolgo časa med elito, saj je v World Tour ekipo prestopil, potem ko je vsega eno sezono preživel med mlajšimi člani.

Zdaj je že dodobra spoznal večino največjih dirk. Letos je pri komaj 22 letih (23. rojstni dan je praznoval 19. oktobra) nastopil celo na dveh tritedenskih dirkah. In na dirki po Španiji je 25. avgusta na izjemen način dobil sedmo etapo s ciljem v Cuenciji. “To je veliko spremenilo. V moji glavi. S tem pridobiš na samozavesti. Spoznaš, da si na ravni, da lahko razmišljaš celo o zmagah, ne pa samo o tem, kako boš pomagal ostalim. To je bila velika sprememba. ”

In res. Po končani dirki po Španiji je še drugič zapored dobil dirko Sun Hung Kai, tokrat dirko prve kategorije. Letos je nastopil na kar 95. dirkah. Največ med profesionalnimi kolesarji. Le Pello Bilbao jih je zbral ravno toliko. Mohorič je novinarju razlagal tudi o tem, kako je “izumil ” tisti znameniti položaj “žuželka ” Predvsem pa je govoril tudi o prihodnosti. “V drugem delu sezone sem čutil, da sem dosegel določeno raven pripravljenosti. Zgolj končati dirko ali pomagati ostalim ni več tako težko. Ampak, zdaj lahko tudi dirkam. To je ta razlika. V prihodnosti bom lahko razmišljal tudi o dirkanju na svoj rezultat, in ne zgolj o tem, kako bom do rezultatov pomagal ostalim. Lepo je, če si dovolj močan, da sam kaj dosežeš. ”

Sezono naj bi začel v Abu Dabiju, potem pa bo nastopil ali na dirki Pariz-Nica ali pa na Tirreno-Adriatico. Sleidla naj bi dirka po Kataloniji. “Gledam proti dirki po Italiji, vendar pa bomo videli, kakšna ekipa bo odšla na Giro in kdo bo kapetan. Mislim, da bom zelo vesel, če bom tam spet nastopil. ” Seveda se je Mohorič spomnil tudi preteklih štirih sezon, ki vsekakor niso bile lahke. “Zame je bilo zelo težko, saj je šlo za veliko spremembo. Še posebej zato, ker sem se znašel med precej starejšimi in bolj izkušenimi kolesarji. Nekako pa mi je uspelo. To so bila težka leta, vendar menim, da sem se veliko naučil. Vsekakor bi se spet odločil za tako potezo. Še vedno imam čas za razvoj in za to, da najdem svoj prostor v kolesarstvu. Menim, da so najboljša leta še pred mano. ”

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ