Matej Mohorič: "Spoznal, da razvoj zahteva čas"

Matej Mohorič: "Spoznal, da razvoj zahteva čas"
03.04.2015 AVTOR: D. Z.
Matej Mohorič se po dirkanju v Franciji zdaj seli v Španijo. Čaka ga dirka po Baskiji. "Zdaj se tudi zame začne povsem zares," pravi Mohorič.

»Sezona je zdaj zares že v polnem razmahu. Naslednji teden se z dirko po Baskiji tudi zame začne povsem zares. Pripravljenost še ni na višku, napredek v primerjavi z lansko sezono pa je zelo očiten. Spoznal pa sem, da razvoj zahteva svoj čas, « je priznal Matej Mohorič. Kolesar Cannondale Garmina je prejšnji teden nastopil na etapni dirki Criterium International. Tam je v nedeljski etapi sicer odstopil, a svoje delo je korektno oddelal. Nenazadnje je pomagal braniti majico vodilnega v skupnem seštevku.

»Na dirki Criterium International na Korziki prejšnji teden je naša ekipa dočakala prvo letošnjo zmago. Klima v ekipi je bila po tem veliko bolj sproščena. Ko je Ben King po dopoldanski zmagi popoldne na kronometru ubranil majico vodilnega, je bilo jasno, da bo naša naloga naslednji dan storiti vse, da poskusimo zadržati majico ali pa vsaj doseči še kakšno vidnejšo etapno uvrstitev, « je pojasnil Mohorič in dodal: » Moja naloga je bila, da skupaj s še dvema klubskima kolegoma narekujemo ritem na čelu skupine in tako držimo pobeg v varnem dosegu. Bil je naporen dan in s pokazanim sem bil zelo zadovoljen. Čeprav nam majice ni uspelo obdržati, so bili zadovoljni tudi v ekipi. «

Mohorič bo zdaj nastopil na dirki za VN Miguela Induraina – dirka, ki jo je pred dvema letoma dobil Simon Špilak bo na sporedu v soboto, 4. aprila - potem pa ga že čaka World Tour dirka po Baskiji. Na tej preizkušnji bodo nastopali številni kolesarji, ki se bodo pripravljali tudi na ardenske klasike. »Predvsem upam, da nam bo vreme naklonjeno. V tem letnem času zna biti v Pirenejih precej mrzlo. Po Baskiji imam v programu še Barbantsko puščico in potem dirko po Romandiji. Maja bom nastopil še na dirki po Bavarskem, « je še dejal Mohorič.

Zanimivo. Mohorič je bil, kot smo zgoraj že zapisali, priča sploh prvi zmagi kolesarja Cannondale Garmina v tej sezoni. Benjamin King je zaenkrat še edini, ki je dvignil roke v znak zmage. Na dirkah svetovne serije pa na zmago še čakajo. »Glede na pomanjkanje dobrih rezultatov se bolj kot pritisk čuti malo napetosti, kar je normalno. Ob tako velikih vložkih se jasno pričakujejo rezultati. Ampak, verjamem, da tudi ti kmalu pridejo. «

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ