Matej Mohorič: V najboljši formi sezone, verjetno kariere

Matej Mohorič: V najboljši formi sezone, verjetno kariere
17.09.2021 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Matej Mohorič pred odhodom na svetovno prvenstvo na novinarski konferenci ni skrival velikih pričakovanj. Želi poseči po najvišjih mestih. Obenem bo Slovenija nastopila v najmočnejši možni zasedbi.

"Jaz bom prej pregriznil balanco, preden bom spustil. Upam, da mi ne bo treba. Več kot tisto, kar bom pokazal v nedeljo, več od tega ne zmorem."

"Nastop na evropskem prvenstvu je bil v funkciji svetovnega. Kar se mojega programa tiče. Že od začetka sem bil osredotočen na zaključni del sezone. Zato me ni bilo na OI. vse dirke po Touru so bile finkciji, da bom imel naslednjo nedeljo čim boljše noge in bom čim višje," je na novinarski konferenci Kolesarske zveze Slovenije dejal Matej Mohorič:

"Sem stoprocentno osredotočen na svoj nastop. Verjamem, da sem v najboljši formi cele sezone, verjetno cele kariere. Zavedam se, da je trasa specifična. Ne bodo kolesarji samo po moči razvrščeni, ampak bo odvisno, kako se bodo vozili, koliko bodo imeli sreče. Tja gremo močni. Tja gremo z enim ciljem. Da vozimo skupaj, da si drug drugemu ustvarimo prostor in da nas pride čim več do finala."

Seveda je na taki trasi in ob taki konkrenci težko karkoli napovedati. Po prikazanem je prvi favorit skorajda zagotovo Wout Van Aert. “Če bomo dobili medaljo ali ne je nemogoče odgovoriti. Mi bomo osredotočeni in če bomo na pravem mestu ob pravem času, rezultat ne bo izostal. Je pa to velik cilj in bomo zelo razočarani, če bomo ostali praznih rok," je priznal Mohorič.

"Najpomembnejše je vedeti, čemu si posvetil vse delo od začetka leta, sploh po Touru. Priti moraš ne preveč utrujen in ne preveč svež. Tudi če si preveč svež, se telo preveč sprosti in ti lahko nagaja pulz. Jaz bom prej pregriznil balanco, preden bom spustil. Upam, da mi ne bo treba. Več kot tisto, kar bom pokazal v nedeljo, več od tega ne zmorem," je še povedal Mohorič in med favoriti omenil Italijane, Belgijce, Francoze, Nizozemce, Dance ...

Značke: Svetovno prvenstvo
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ