Matej Mohorič: V naslednji sezoni klasike in Tour

Matej Mohorič: V naslednji sezoni klasike in Tour
16.10.2018 AVTOR: DZ

“Če bi mi kdo to ponudil na začetku sezone, bi takoj podpisal,” je v Podsmreki priznal drugi najboljši slovenski kolesar na svetovni lestvici Matej Mohorič.

Za Matejem Mohoričem je letos odlična sezona. Že prvi del je bil odličen, potem je dobil etapo na dirki po Italiji. Nadaljeval je z napadlnimi vožnjami na dirki po Sloveniji, postal državni prvak in zamgoval v Avstriji. Potem pa je dobil še BinckBank Tour in dirko po Nemčiji. “Letos sem res zadovoljen z doseženim na dirkah, na katerih sem nastopil. Če bi mi kdo to ponudil na začetku sezone, bi takoj to podpisal. Na to sem tudi podpisal. Je tudi dobra motivacija za naprej, za naslednje sezone. Mislim, da se lahko še boljše pripravim na tiste cilje, ki si jih bom zastavil in bom morda dosegel še kaj več,” je prepričan Matej Mohorič.

Lani je med drugim dobil etapo na dirki po Španiji, letos pa je v dresu Bahraina Meride blestel. Bil je pomemben del slovenske kolesarske pravljice. Največ točk je k tej prispeval Primož Roglič, Mohorič pa mu je uspešno sledil, še posebej v drugem delu sezone: “To me veseli. Tudi ostali slovenski kolesarji so letos dosegali odlične rezultate. Še posebej Primož Roglič, ki nas je razveseljeval na vseh dirkah, na katerih je nastopil. Ker sva dobra prijatelja, mi je res žal za tisto smolo, ki jo je imel na svetovnem prvenstvu. Vsem je šlo vse kot po maslu, potem pa se je zalomilo v tistem ovinku in se končalo, kot se je. Ampak, iz vsake izkušnje se nekaj naučimo.”

Če mnogi ali ne razmišljajo preveč o naslednji sezoni ali pa so bolj skrivnost glede načrta dirk, pa ima Mohorič sezono 2019 očitno že zelo dobro začrtano. Program bo drugačen kot letos.: “Naslednje leto bom spomladi nastopal na nekoliko drugačnih dirkah. Odločili smo se, da si pozimi vzamem nekoliko daljši čas za priprave na sezono. Potem pa nastopim na eni izmed etapnih dirk v Španiji. Po vsej verjetnosti Valenciani. Februarja bom verjetno izpustil dirko v Abu Dabiju in se raje odločil za dve klasiki v Belgiji. Het Nieuwsblad in Kuurne-Bruselj-Kuurne. To bo tisti prvi okus pravih belgijskih klasik. Verjetno je tudi vreme tam precejkrat slabo, tako da se je treba tudi na to navaditi.” To bo nekakšen uvod v klasike. Od tam naprej načrtuje najboljšo formo.

To želi doseči marca, kot naj bi nastopil na dirkah Strade Bianche, Tirreno-Adriatico in Milano-Sanremo. “Na Tirrenu bi rad posegel po kakšni vidnejši uvrstitvi v etapi. Verjetno bom imel tudi na Sanremu proste roke ali pa bom pomagal Colbrelliju v sprintu. Potem bom verjetno premierno nastopil na belgijskih klasikah. Na tistem prvem delu, na dirkah, ki potekajo po tlakovcih. Tega se zelo veselim, vendar pa ne vem, če bom tam lahko dsoegel vidnejše rezultate. Bi pa rad to enkrat v karieri poskusil in videl bom, če mi sploh ustrezajo.” Letos je maja uspešno nastopil na italijanskem Giru, naslednje leto bo očitno drugače. Po izkušnjah z Gira in Vuelte je čas za največjo preizkušnjo: “Po klasikah me čaka daljši počitek. Upam, da se bom uvrstil v ekipo za dirko po Franciji.”

Značke: Cestno, Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ