Matej Mohorič: V programu Flandrija in Roubaix

Matej Mohorič: V programu Flandrija in Roubaix
11.01.2016 AVTOR: D. Z.
Poleg Janija Brajkoviča bosta tudi Matej Mohorič in Jan Polanc sezono začela v Argentini. Mohorič pravi, da je dobro pripravljen in razmišlja tudi o olimpijskih igrah.
"Pripravljenost je še kar dobra, čeprav sem celo zimo preživel doma in se nisem odpravil v toplejše kraje," nam je najprej pojasnil Matej Mohorič. Letos je član moštva Lampre Merida, saj je v italijansko ekipo prestopil iz ameriškega Cannondale Garmina. Dobro pripravljenost v pripravljalnem obdobju je pokazal že na nekaterih dirkah ciklokrosa za slovenski pokal. Slavil je namreč kar tri zmage. V sredo pa odhaja na prvo etapno dirko v dresu nove ekipe.

Govorimo o dirki po San Luisu v Argentini. Tam bodo številni zvezdniki, gre pa za dirko prve kategorije. "Za San Luis nimam večjih pričakovanj, tudi zato, ker tja prispemo le tri dni pred prvo etapo, tako da ne bo časa za privajanje na časovni zamik. Upam, da ne bo prevroče, saj sem trenutno navajen na zelo nizke temperature in zna biti razlika velik šok za telo," je še pojasnil Mohorič. Po tej dirki, pa bo šlo precej bolj zares. Najprej bo odpotoval v Katar, takoj po tisti preizkušnji pa še v Oman.

"Marca bom nastopil na Strade Bianche, potem pa na dirki po Kataloniji, kjer bi bil rad zelo dobro fizično pripravljen," je še dejal Mohorič. Aprila ga čakajo enodnevne belgijske klasike. Dirka po Flandriji, Pariz-Roubaix in Amstel Gold Race. "V glavi imam tudi obdobje okrog olimpijskih iger. Če bom v odlični formi, bi se rad dokazal in mogoče se mi ponudi priložnost, da bom v Riu zastopal barve državne reprezentance," je še zaključil Matej Mohorič. 
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ