Matej Mohorič: V širšem izboru za Tour

Matej Mohorič: V širšem izboru za Tour
10.06.2020 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Kolesar moštva Bahrain McLaren Matej Mohorič je za TV Slovenija med drugim povedal, da želi že na prvi dirki svetovne serije opozoriti nase.

Matej Mohorič je obdobje koronavirusa preživel v Sloveniji. To pomeni, da je lahko skorajda nemoteno treniral, medtem ko so morali kolesarji v nekaterih drugih državah precej več časa preživeti na trenažerjih, na cesto pa sploh niso smeli. "Sam sem na trenažer šel samo takrat, ko so bile virtualne dirke in dogodki, ki jih je organizirala naša ekipa," je za TV Slovenija dejal 25-letni kolesar moštva Bahrain McLaren.

O času med epidemijo pa: "Bil sem kar precej sproščen. Nisem kaj preveč premišljeval. Preživel sem nekaj časa v krogu domačih, kar za nas ni običajno, ker smo večino časa naokrog po svetu, po dirkah. Vse skupaj ni bilo tako slabo, se pa želim vrniti na dirke." Mohorič je letos še pred koronavirusom že nastopil na dveh etapnih dirkah. Najprej na dirki po Valenciani, ki jo je končal na 24. mestu.

Dirko je dobil Tadej Pogačar. Sledil je še nastop na dirki po Andaluziji. Zdaj načrtuje ponovno vrnitev na dirke. Kar se tiče dirk svetovne serije, se želi izkazati že na prvi. Torej na dirki Strade Bianche, ki bo na sporedu 1. avgusta. "Za cilj sem si postavil kar prvo dirko, na kateri bom nastopil. Potem pa bomo od tam naprej videli." Seveda si skorajda vsak kolesar želi nastopiti tudi na dirki po Franciji. Lani je bil prvič na Touru, morda bo tudi letos odšel v Francijo.

"Sem v širšem izboru tudi za Tour. Želim si iti tja. Želim dodati svoj košček sestavljanke pri poskusu zmagati na Touru z Lando," je še dejal Mohorič, ki je tudi priznal, da je dobro prestal vse dogajanje okrog koronavirusa in posledično okrog pomanjkanja dirk: "Smo imeli zelo dobro podporo s strani ekipe. So nas vzpodbujali in motivirali. Imeli smo veliko sestanekov preko spleta in podobnih stvari."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ