Matej Mohorič: Vsi ostajajo profesionalni

Matej Mohorič: Vsi ostajajo profesionalni
25.08.2014 AVTOR: D. Z.
Matej Mohorič se avgusta mudi v ZDA, kjer je nastopil že na dveh etapnih dirkah, obenem ga čaka še naporen september v Kanadi.

Za Cannondale pomembne dirke
»Za mano sta že dve etapni dirki tukaj onkraj luže. Zaenkrat sem kar zadovoljen s svojimi nastopi, tudi v ekipi sem izpolnil zadane naloge, « se nam je iz ZDA zadovoljno oglasil Matej Mohorič. Na dirki po Utahu je poskusil tudi s pobegom, a je predvsem Georgeu Bennettu pomagal do devetega mesta v skupnem seštevku. Na dirki USA Pro Cycling Challenge je prav tako poskušal s pobegi, pri Cannondalu pa so vse stavili na uspehe v posameznih etapah.

»Tam nismo imeli nikogar, ki bi lahko v skupnem seštevku posegel visoko, je pa Elia Viviani dobil etapo, kar je tudi lep uspeh. Za Cannondale, ki je ameriška znamka, so bile te dirke kar precej pomembne. Malo grenkega priokusa je sicer ostalo zaradi zadnje etape, ko so vsi pričakovali sprint glavnine, pa je bil na koncu klanec pretežak in nam z Vivianijem ni uspelo uloviti priključka k prvi skupini 40 kolesarjev, « je še pojasnil Mohorič.

"Vse je večje"
V tem mesecu je tako tudi izkusil nekoliko drugačno dirkanje od tistega, ki ga poznamo v Evropi. »Tukaj je vse nekoliko drugače kot pri nas doma, predvsem večje. Pokrajina je sicer na trenutke lepa, po večini pa v teh delih spominja na puščavo, « je najprej opisal, o priložnostih za kakšne podvige v spustih pa:

»Ceste so zelo široke, vse je odprto. Kakšnih tehničnih spustov za zdaj še ni bilo na sporedu, vedno so ceste zelo lepo speljane, z zelo malo ovinki. « Mohoriča pa vseeno še ne bo domov, saj ga čaka še kanadski paket dirk, ki se začne z etapno dirko po Alberti, nadaljeval pa se bo še z dvema enodnevnima preizkušnjama, ki štejeta v koledar dirka World Toura. To bosta dirki v Quebecu in Montrealu.

Nekaj več grenkobe je zaznati pri osebju
A bolj kot dosežki kolesarjev Cannondala, se v medijih govori o tem, da bo ekipa po koncu sezone razpadla, saj se glavni sponzor seli v Garmin Sharp. Številni kolesarji, pa tudi osebje, si bodo tako morali poiskati nove ekipe, to pa Mohoriča očitno ne skrbi preveč: »Nič še ni uradnega, ampak dejstvo je, da imam pogodbo z ekipo Cannondale, ki bo v prihodnji sezoni unija naše ekipe in letošnjega Garmina. Niti ne vem veliko več podrobnosti, kot se jih lahko prebere iz medijev. Verjamem, da bo več znanega do konca svetovnega prvenstva. «

Ob tem je Mohorič potrdil, da to ne vpliva na vzdušje v ekipi. »Vzdušje med kolesarji zaradi tega ni nič kaj drugačno. Vedno je veselo, ogromno je smeha. Mogoče je nekaj več grenkobe zaznati pri osebju, veliko jih namreč še ni našlo dela za naslednje sezone. Vseeno vsi ostajajo profesionalni do konca in opravijo vse zadane naloge. «

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ