Matej Mohorič: Za razvoj boljše, če zdaj ne lovim ekstremne forme

Matej Mohorič: Za razvoj boljše, če zdaj ne lovim ekstremne forme
02.02.2014 AVTOR: D. Z.
Matej Mohorič je pri zgolj 19 letih že izkusil dirkanje v najmočnejši konkurenci in svetovni prvak do 23 let, zdaj član Cannondala je z začetkom zelo zadovoljen.

"Hitrejše in bolj zahtevno"
Sezono je začel na dirki Tour Down Under, ki jo je končal na 89. mestu. A bolj kot z uvrstitvijo, je Matej Mohorič zadovoljen z izkušnjami, ki jih je dobil.

»Z dirko sem zelo, zelo zadovoljen. Dirkanje na tej ravni mi je zelo všeč. Je precej hitrejše in bolj zahtevno, vendar mislim, da bom nekoč lahko konkurenčen, « je iz Avstralije sporočil Matej Mohorič.

Moser navdušen nad Mohoričem
V to so prepričani tudi njegovi klubski kolegi pri Cannondalu, nenazadnje smo že pisali o tem, kako je Mohoriča hvalil še eden izmed mlade garde kolesarjev v »zelenem moštvu « Moreno Moser.

A jasno je, da Mohorič pri 19 letih - jet tudi najmlajši kolesar z licenco World Tour - in obenem na sploh prvi dirki med najboljšimi, ne more biti takoj pri vrhu.

"Pričakoval več nervoze, preprivanja"
»Pričakoval sem precej več nervoze v skupini, več prerivanja, podobno kot sem bil vajen z dirk nižjega ranga. Pa ni bilo tako. Pravzaprav je ravno nasprotno. Vsi se med sabo spoštujejo, nihče se ne preriva, ko to ni res potrebno, vsi so umirjeni. Vse dokler ne pride finale, « je pojasnil Mohorič.

Tam pa, še priznava kolesar Cannondala, ni popuščanju: »Tam se začne dirkanje, ki je bolj podobno tistemu, ki sem ga bil vajen. Le, da je precej hitrejše. Kakorkoli, zelo sem zadovoljen z vsem in že pričakujem naslednje dirke. «

Daleč od prave forme
A ne samo Mohorič, tudi njegov trener in športni direktor. Oba sta z njegovimi vožnjami zadovoljna. Mohorič pa je izpostavil, da še zdaleč ni v pravi formi:

»Forma je še daleč od tiste idealne. Tako smo tudi načrtovali in zato nimamo skrbi. Najboljšo formo v prvem delu sezone načrtujemo za april, ko bom nastopil na ardenskih klasikah. «

Cilji postavljeno v bolj pozno prihodnost
»To verjetno ne bo forma, kot sem jo imel na primer lani na svetovnem prvenstvu, ker smo cilje postavili bolj pozno v prihodnost in je za razvoj boljše, če za zdaj ne lovim ekstremne forme. «

Zdaj je torej obdobje, kjer nabira predvsem izkušnje, pomaga izkušenejšim kolegom in na svoje priložnosti potrpežljivo čaka. Nenazadnje je pred njim še kako dolga kariera.

»Na prvi dirki sem se naučil predvsem, kako zelo je tukaj pomembna ekipa. Na tem nivoju brez ekipe resnično ni mogoče doseči rezultata, « je še zaključil Mohorič, ki se še vedno zadržuje v Avstraliji. Čaka namreč na dirko Jayco Herald Sun Tour.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ