Matej Mugerli 2. na Kitajskem

Matej Mugerli 2. na Kitajskem
20.07.2016 AVTOR: D. Z.
Na dirki Tour of Qinghai Lake je za kolesarji četrta etapa. V sprintu se je z drugim mestom izkazal Matej Mugerli.

Na dirki Tour of Qinghai Lake so kolesarji premagali že četrto etapo. Start je gostilo mesto Guide, cilj pa Qinghai Lake. Etapa je bila dolga 147 kilometrov, predvsem v prvi polovici pa nadvse zahtevna, tako da so prav v tem delu nekateri sprinterji popustili. Kolesarji so morali namreč premagati kar 27 kilometrov dolg vzpon.

Tu je sicer prišlo do selekcije, vendar pa ne do take, da bi potem kolesarji lahko nadaljevali proti cilju v manjših skupinah. Tako se je izoblikovala skupina dobrih 50 kolesarjev, ki se je potem pomerila v sprintu. Zmage se je po štirih urah dirkanja veselil Ukrajinec Vitalij Buts, ki je tudi vodilni v skupnem seštevku. Drugo mesto pa je zasedel Matej Mugerli, sicer član Synergy Bakuja.

Tretji je bil Mihajlo Kononenko. »Etapa je bila zelo težka. Morali smo se povzpeti z 2300 metrov nadmorske višine na kar 3800. Potem pa je bilo še vedno sto kilometrov do cilja. Samir Jabravilov in Elčin Asadov sta bila v pobegu vse od začetka. Potem pa smo ju na vzponu ujeli, « je za uradno spletno stran moštva Synergy Baku dejal Matej Mugerli. Dodal pa še:

»V zaključku se nas je okrog 40 do 50 kolesarjev pomerilo v sprintu. Bil sem zelo blizu zmage, vendar pa je tudi drugo mesto dober dosežek. « Buts ima v skupnem seštevku 12 sekund naskoka pred Miguelom Angelom Rubianom in 16 pred Mihajlom Kononenkom. Mugerli zaostaja za 40 sekund in je 34. Na dirki nastopata tudi Marko Kump in Uroš Repše.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ