Matej Mugerli 3. na Kitajskem, Jan Tratnik in Marko Kump najboljša po točkah

Matej Mugerli 3. na Kitajskem, Jan Tratnik in Marko Kump najboljša po točkah
11.07.2015 AVTOR: D. Z.
Na dirki po Avstriji tudi po sedmi etapi Jan Tratnik nosi zeleno majico najboljšega po točkah, na Kitajskem pa se je s tretjim mestom izkazal Matej Mugerli. Rogina ostaja drugi.

Avstrija
Najprej na dirko ekstra kategorije po Avstriji. Za kolesarji je sedma etapa. Kitzbuhel je gostil start, cilj pa je bil v Innsbrucku. Etapa je bila dolga 125 kilometrov, kolesarji pa so jo premagali s povprečno hitrostjo kar 48,5 km/h. Za zmago se je udarila skupina 15 kolesarjev, v kateri je bil tudi Jan Tratnik. Ta boj je dobil domačin v moštvu Tirola Lukas Postlberger, ki je premagal Edvarda Vorganova in Morena Moserja.

Jan Tratnik je zasedel osmo mesto, a ostaja prvi v boju za prestižno zeleno majico najboljšega po točkah. V sedmih etapah je zbral 56 točk. Drugi je Španec, ki vozi za Vorarlberg Victor de la Parte, ki ima 30 točk. Je pa prav de la Parte vodilni v skupnem seštevku. Ben Hermans na drugem mestu zaostaja že za minute in 21 sekund. Jan Hirt na tretjem mestu ima 1:32 zaostanka. Najboljši Slovenec Jure Golčer si je nabral 4:28 zaostanka in zaseda 13. mesto.

Kitajska
Tudi na dirki ekstra kategorije Tour of Qinghai Lake je za kolesarji sedma etapa. Guise je gostil start, cilj pa je bil v Xunhui. Etapa je bila dolga 190 kilometrov. Etapo je zaznamoval že pred startom drugi v skupnem seštevku Radoslav Rogina, ki se je v lovu za bonifikacijskimi sekundami podal v beg. V tem begu je ostal sam in vztrajal kar 120 kilometrov. Ujeli so ga šele 15 kilometrov pred ciljem.

"Danes je bilo zelo težko. Sam sem se  znašel v solo pobegu, ki je trajal 120 kilometrov. Sprva sem mislil napasti samo zaradi  letečih ciljev, ampak ko sem videl, da je zadaj vse raztrgano in me lovi rumena majica skupaj s trenutno tretjim kolesarjem v generalni razvrstitvi, sem vztrajal do konca. Ujeli so me okoli 15 kilometrov pred ciljem. Danes sem porabil veliko moči, da sem se Alizadehu  pribljižal  le na tri sekunde," je dejal Rogina.

Po več kot petih urah dirkanja se je zmage veselil Ilija Koševoj, ki si je na koncu privozil skorajda minute naskoka pred zasledovalno skupino. Sprint za drugo mesto je dobil Mikhajlo Kononeko. Matej Mugerli je na koncu zasedel 3. mesto. Hossein Alizadeh ostaja v vodstvu v skupnem seštevku. Radoslav Rogina se mu je zdaj približal na vsega tri sekunde. Tretji je Colorado, na četrtem mestu pa je Primož Roglič, ki zaostaja za minute in 37 sekund. Matej Mugerli je deveti. Njegov zaostanek znaša 3:36. Marko Kump ostaja na prvem mestu v boju za najboljšega po točkah. Zbral jih je 76.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ