Matej Mugerli četrti in Adrijinih tisoč točk!

Matej Mugerli četrti in Adrijinih tisoč točk!
01.10.2013 AVTOR: D. Z.
Mednarodna kolesarska zveza je objavila lestvico Europe Tour. Med ekipami je Adria Mobil dosegla mejo tisočih točk in je 6. Matej Mugerli ostaja 4., Slovenija pa je 10.

V bistvu so naši izgubili nekaj mest, kar je pričakovano, saj so slovenske ekipe v zadnjem času nastopile na manjšem številu dirk, ki so prinašale točke za Europe Tour. Med posamezniki še naprej vodi Avstrijec Riccardo Zoidl, ki je zbral kar 531,5 točke. Je tudi edini kolesar, ki je presegel mejo petstotih točk.

Drugi je Francoz Bryan Coquard s 464 točkami, tretji pa Italijan Davide Rebellin. Matej Mugerli, ki je avgusta nosil celo belo majico vodilnega na tej lestvici je zdaj s 387 točkami obdržal četrto mesto. Med deseterico je še en kolesar Adrie Mobila, in sicer Hrvat Radoslav Rogina, ki je šesti. Luka Pibernik je 26. Blaž Jarc je 67.

Med ekipami premočno, s kar 1472,6 točkami vodi Europcar, drugi je IAM Cycling, tretji pa Androni Giocattoli. Adria Mobil, letos je bila najvišje na drugem mestu, je zdaj na šestem mesto. Kolesarji pa so zbrali natančno tisoč točk. To sicer ni rekord, saj so jih lani že zbrali 1044, letos pa na dirkah, ki prinašajo točke ne bodo več nastopali.

Slovenija je na lestvici držav izgubila eno mesto in je zdaj s 1170 točkami deseta. Največ točk, 2659,25, je zbrala Francija. Sledijo ji Italija, Belgija, Nemčija, Španija, Nizozemska, Ukrajina, Češka in Avstrija.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ