Matej Mugerli do izjemne zmage in rojstnodnevnega darila

Matej Mugerli do izjemne zmage in rojstnodnevnega darila
17.06.2016 AVTOR: D. Z.
Na dirki po Srbiji, na kateri nastopa tudi lepo število slovenskih kolesarjev je tretjo etapo dobil Matej Mugerli. In to z ogromno prednostjo.

Na dirki po Srbiji je za kolesarji že tretja etapa. Alex Turrin jo je začel v majici vodilnega v skupnem seštevku, a obetala se je sprememba. Etapa je bila dolga vsega 106 kilometrov, končala pa se je v Novem Pazarju. Zaznamoval pa jo je Matej Mugerli, ki vozi za azerbajdžanski Baku.

»Etapa ni bila tako zelo dolga, vendar pa težka, zame pa zelo intenzivna. Sto kilometrov sem bil v pobegu. V zadnjih 30 sem vozil sam v ospredju. Od vsega začetka smo šli na polno, brez taktiziranja, « je za uradno spletno stran moštva Baku dejal Matej Mugerli. Očitno mu srečo prinašajo prav tretje etape. Letos je že dobil tretjo etapo na dirki po Azerbajdžanu in tudi na dirki Istrska pomlad.

Tokrat pa je na cilj prišel sam. Po dobrih treh urah dirkanja si je privozil kar 2:31 prednosti pred prvo zasledovalno skupino. Boj za drugo mesto je dobil Alex Turrin, tretji pa je bil Clemens Fankhauser. »Z zmago sem zadovoljen. Tudi zato, ker bom jutri, ko bom praznoval rojstni dan, vozil v rumeni majici. Seveda pa se zahvalijujem ekipi, ki je v ozadju nadzirala potek dirke, « je še dejal Mugerli.

Ekipo je tudi tokrat vodil Andrej Hauptman: »Za nami je nov izjemen dan. Prvi del etape je bil zares zahteven. Matej in Fankhauser sta napadla pred prvim vzponom. Potem je Matej dobil leteči cilj in šest sekund odbitka. Za njimi smo imeli vse pod nadzorom. 50 kilometrov pred ciljem razlika znašala tri minute in preostali so pričeli z lovom. Ne bilo lahko, a danes je bil Matej najmočnejši. Pred nami so še trije težki dnevi. Ampak, kot vedno. Čestitke celotni ekipi. «

Sicer pa je Mugerli letos zmagal že četrtič. V petek pa praznuje 34. rojstni dan. V skupnem seštevku ima zdaj Mugerli 2:12 prednosti pred Alexom Turrinom in 2:22 pred Matijo Kvasino. Mugerli je trenutno najboljši tudi po točkah. Do konca so še tri etape.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ