Matej Mugerli dobil etapo, Tadej Pogačar tretji

Matej Mugerli dobil etapo, Tadej Pogačar tretji
11.03.2017 AVTOR: D. Z.
Na dirki Istrska Pomlad je za kolesarji kraljevska druga etapa. Dobil jo je Matej Mugerli. Odličen tretji tudi Tadej Pogačar.

Na dirki Istrska Pomlad so kolesarji prevozili drugo etapo. Ta je bila tudi kraljevska. Dolga je bila kar 186 kilometrov. Start je gostil Vrsar, cilj pa Motovun. Kolesarji so morali kar dvakrat na Motovun.

Vse skupaj pa se je odločalo na na ciljnem vzponu. Pod Motovun se je pripeljala skupina dobrih 40 kolesarjev, ki so se lahko udarili za zmago. V zadnjih tristotih metrih, ko so se kolesarji spopadli tudi s kockami pa je bil najmočnejši Matej Mugerli. V tem napetem sprintu je ugnal Rasmusa Guldhammerja. Tretji je bil član Roga Tadej Pogačar. Jure Golčer je bil 13., Marko Pavlič 22., Izidor Penko 25.

Matej Mugerli je prevzel tudi vodstvo v skupnem seštevku. Pred zadnjo etapo ima 11 sekund prednosti. Tretji je Pogačar, ki zaostaja za 19 sekund. Sledijo Guldhammer, Giger, Rabitsch, Parrinello, Goos, Canecky in Pernsteiner. Golčer je 15., Penko 24., Pavlič 25. ... Do konca je še nedeljska etapa od Pazina do Umaga. Dolga je 156 kilometrov.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ