Matej Mugerli drugi v sprintu, Fajt drugi v skupnem seštevku

Matej Mugerli drugi v sprintu, Fajt drugi v skupnem seštevku
06.06.2014 AVTOR: D. Z.
Četrto etapo na dirki po Slovaški je dobil Delle Stelle, Matej Mugerli je bil drugi. Kristjan Fajt ostaja drugi v skupnem seštevku.

Matej Mugerli spet tik za zmagovalcem
Na dirki druge kategorije po Slovaški je za kolesarji že četrta etapa od Hanlove do Levic. Dolga je bila dobrih 150 kilometrov in po pričakovanjih ni prinesla sprememb v skupnem seštevku. Vsaj na vrhu ne.

Kolesarji so sicer morali prevoziti štiri kategorizirane vzpone, a zadnji je bil še daleč pred ciljem. In tako smo po skoraj štirih urah in pol videli sprint velike skupine kolesarjev. Ta sprint je dobil Italijan Cristian Delle Stelle. Najboljši Slovenec je bil tudi tokrat Matej Mugerli, ki je zasedel drugo mesto. Kolesar Adrie Mobila tako na zadnjih dirkah nikakor ne more priti do zmage, pa čeprav se redno uvršča na oder za zmagovalce. Jan Tratnik je bil tokrat 11.

V skupnem seštevku je vodstvo obdržal Oleksander Polivoda, ki ima 12 sekund prednosti pred Kristjanom Fajtom. Matija Kvasina je z dodatnimi sedmimi sekundami zaostanka tretji. Matej Mugerli je napredoval na peto mesto in zaostaja za pol minute. Omenimo še dva kolesarja Adrie Mobila. Bruno Maltar je deseti, Radoslav Rogina pa 11.

POROČILO S TRETJE ETAPE

Na dirki druge kategorije po Slovaški, ki se uradno imenuje "Okolo Slovenska" nastopajo tudi številni Slovenci. Tudi v tretji, kraljevski etapi pa so bili v ospredju predvsem kolesarji Adrie Mobila. Liptovsky Hradok je gostil start, cilj pa Handlova. Etapa je bila dolga 174 km, kolesarji pa so morali premagati tudi štiri kategorizirane vzpone.

Drugo mesto v skupnem seštevku je po odlično odpeljani drugi etapi branil Kristjan Fajt. A tokrat sta v ospredje stopila Matej Mugerli in Radoslav Rogina, ki sta v zaključku napadla, a jih je skupina z najboljšimi uspela ujeti. Sledil je sprint, ki ga je dobil Maros Kovac. Matej Mugerli je uspel izvleči tretje mesto. Peti pa je bil Jan Tratnik, sicer član avstrijskega moštva Amplatz BMC.

"Z Rogino sva napadla na zadnjem vzponu deset kilometrov pred ciljem. Privozila sva si 15 sekund prednosti. Lovili so naju praktično vsi. Na žalost se je najin poskus končal 300 metrov pred ciljem in uspelo mi je iztržiti vsaj tretje mesto. Kot ekipa smo delali fantastično. Vse je bilo, kot smo se dogovorili pred startom. Radoslav Rogina pa nam je pokazal, da je forma za Slovenijo že blizu, saj je šel, kot bi imel motor," je za uradno spletno stran moštva Adria Mobil dejal Mugerli.

V skupnem seštevku do večjih sprememb ni prišlo. Polivoda vodi in ima deset sekund prednosti pred Kristjanom Fajtom. Kvasina na tretjem zaostaja še za dodatnih devet sekund. Na šesto mesto se je povzpel Matej Mugerli, na deseto pa Radoslav Rogina. 11. je Bruno Maltar. Ekipa Adria Mobil je prevzela vodstvo v seštevku za najboljšo ekipo.

POROČILO Z DRUGE ETAPE

Na dirki druge kategorije po Slovaški, govorimo o še 58. dirki Okolo Slovenska je bila po ekipnem kronometru na sporedu druga etapa. Dolga je bila kar dvesto kilometrov. Začela se je v kraju Stropkov, končala pa v Liptovsy Hradoku.

Kolesarji so morali premagati dva kategorizirana vzpona, cesta pa se je vse tja do 180 kilometra vseskozi vzpenjala. Prišli so celo na več kot devetsto metrov nadmorske višine. Cilj je bil na dobrih šesto metrih nadmorske višine. Za zmago so se udarili trije ubežniki. To so bili Ukrajinec Polivoda, Slovenec Fajt in Hrvat Kvasina. Sprint je dobil tisti, ki se je v ospredju znašel med zadnjimi. Torej Polivoda. Fajt je bil drugi, tretji pa Kvastina.

"Etapa je bila precej razgibana in oddirkana na nož od starta. Ekipno smo vzorno dirkali in imeli situacijo vseskozi pod nadzorom. Tempo se je stopnjeval in napadi so bili čedalje bolj nevarni. 60 km do cilja nas je na enem izmed vzponov ušlo 15. Bila sva skupaj z Rogino. Ko smo si nabrali eno minuto prednosti, se je začela nesložnost. Okoli 45 km do cilja sem se odločil za napad sledil mi je samo Hrvat Kvasina," je za uradno spletno stran Adrie Mobila dejal Kristja Fajt.

Dodal je še: »Teren je bil težek in veter neugoden. 15 km pred ciljem se je do naju preselil še Ukrainc Polivoda. V sprintu smo obračunali za zmago. Žal se mi ni izšlo so pa bile noge dobre in upam da bo tako tudi v naslednjih dneh tako. « Med deseterico, natančneje na deveto mesto, se je uvrstil še Matej Mugerli. Jutri kolesarje čaka kraljevska etapa s štirimi kategoriziranimi vzponi. Dolga bo nekaj več kot 170 kilometrov.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ