Matej Mugerli najboljši na lestvici! Adria Mobil v družbi ekip s Toura!

Matej Mugerli najboljši na lestvici! Adria Mobil v družbi ekip s Toura!
26.06.2013 AVTOR: D. Z.
Mednarodna kolesarska zveza je objavila lestvico Europe Tour in na prvem mestu je zdaj kolesar Adrie Mobila Matej Mugerli, medtem ko je Adria Mobil druga.

Mugerli: Rekel sem si, da moram vztrajati
Trenutno stanje na praktično drugi najpomembnejši kolesarski lestvici je zares neverjetno. Slovenski kolesarji so med najboljšimi. Izspotaviti pa moramo predvsem Mateja Mugerlija. Tudi po zaslugi drugega mesta na državnem prvenstvu je v tej sezoni zbral že 368 točk, kar je bilo dovolj za prevzem bele majice vodilnega v tem točkovanju.

»Najprej bi se zahvalil ekipi, saj brez nje tak dosežek ni mogoč, sem sodijo tudi vsi ki so zraven, trenerji, mehaniki, maserji in celoten klub. Za tak dosežek moraš biti dober skozi celo leto, « je za uradno spletno stran moštva Adria Mobil dejal Matej Mugerli, ki je še dodal: »Začetek sezone je bil zelo dober, potem sem bil dva meseča čisto blizu vrhu. Rekel sem si, da moram vztrajati in mogoče uspe, kar se je tudi zgodilo. Kar se tiče nadaljevanja in branjenja vodilnega položaja, bomo videli sproti, kako se bo obrnilo in kako bomo peljali sezono. «

Drugi je zdaj Ricardo Zoidl, ki je sicer postal avstrijski državni prvak, vendar to prvenstvo ne da toliko točk kot slovensko. Tako ima Zoidl 337,5 točke. Tretji je do zdaj vodilni Bryan Coquard, ki ima 315 točk. Sledita Jonathan Hivert in Jan Barta. Šesti pa je z 260 točkami že Hrvat v dresu Adrie Mobila Radoslav Rogina.

Adria Mobil na neverjetnem drugem mestu
Novi državni prvak Luka Pibernik je z izjemno zmago v Gabrju skočil na 18. mesto. Zdaj ima 147 točk. Slovenski junak domače etapne dirke Jan Polanc pa je z dvema točkama manj 21. Omenimo še 81. mesto Marka Džamastagiča, ki je do zdaj zbral 84 točk, in 108. mesto Tima Miklja. Jure Golčer je 140., Kristjan Fajt 167., Aljaž Hočevar 169., Tadej Valjavec 180., Tomaž Nose 230., Matej Marin 241. in Matej Mohorič 242.

Med ekipami prepričljivo vodi francoski Europcar. Kolesarji moštva, ki bo v soboto na startu dirke po Franciji so edini, ki so zbrali več kot tisoč točk. Natančneje 1072. Na odličnem drugem mestu pa je Adria Mobil, ki ima 773 točk. Tretji so člani Sojasuna, ki bodo ravno tako nastopili na Touru. Imajo 745 točk. Sledijo še Cofidis, Vini Fantini, IAM Cycling, Androni, Kolss … Radenska je s 307 točkami 28., Sava iz Kranja pa je zbrala 240 točk. Kar je dovolj za 35. mesto.

Sezona presežkov za Adrio, Slovenija 4.
»To je sezona presežkov, ki je po odhodu Marka Kumpa mnogi niso pričakovali. Večina ni verjela, da bi lahko ponovili lansko sezono, kaj šele presegli. Lani smo dobili deset kategoriziranih dirk, to nam je letos uspelo že sedaj. Z Milanom Erženom sva vedela da so lanski Kumpovi rezultati zasluga dela celotne ekipe. Letos smo vlogo vodje predali Mateju Mugerliju za enodnevne dirke in Radoslavu Rogini za etapne, ki sta jo več kot opravičila. Seveda gre za uspehe zasluga celotni ekipi, « je še poudaril trener Boštjan Mervar.

Slovenci so po zaslugi odličnih predstav slovenskih kolesarjev, ki ne nastopajo na dirkah za Svetovni koledar, tudi zelo visoko med državami. Vodijo Francozi, ki imajo neverjetnih 1963 točk. Sledijo jim Italijani s 1779 točkami in Nizozemci, ki so do zdaj zbrali 1107 točk. Na odličnem četrtem mestu je Slovenija. Kolesarji so zbrali kar 1061 točk in jih imajo natančno 30 več od petih Nemcev. Španci so z 981 točkami šesti. Sledijo še Belgija, Ukrajina, Češka in Rusija.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ