Matej Mugerli najboljši Slovenec v Istri

Matej Mugerli najboljši Slovenec v Istri
10.03.2018 AVTOR: D. Z.
Istrska pomlad. Za kolesarji je prva etapa od Poreča do Labina. Dobil jo je Kasper Asgreen. Matej Mugerli je bil četrti. Pogačar 7., Korošec 9.

Na dirki Istrska pomlad je za kolesarji prva etapa od Poreča do Labina. Ta je bila dolga 161 kilometrov.

Večji del etape je zaznamovala peterica ubežnikov. Praktično s startne črte je napadel tudi kolesar Adrie Mobila Žiga Horvat, ki je vztrajal v pobegu. Glavnina je ubežnike vseskozi držala na okrog štirih minutah razlike, tako da je imela vse pod nadzorom. 30 kilometrov pred ciljem je prišlo tudi do množičnega padca, potem pa se je tudi razlika pričela krepko zmanjševati.

Horvat je bil med ubežniki najmočnejši, saj je bil tudi najboljši na gorskih in letečih ciljih. Na koncu je ostal celo sam, a vzpon proti Labinu je bil za ubežnika preveč. Glavnina je bila hitrejša in videli smo pričakovan sprint na vzpon. V sprintu je bil najboljši Danec Kasper Asgreen, ki je tudi aktualni evropski prvak v vožnji na čas med mlajšimi člani. Drugi je bil Krister Hagen, tretji pa Honore. Najboljši Slovenec je bil Matej Mugerli, ki je zasedel četrto mesto.

Sodniki so mu prisodili dve sekundi zaostanka, še dodatni dve pa njegovim zasledovalcem. Med njimi sta bila tudi sedmi Tadej Pogačar in deveti Rok Korošec. V skupnem seštevku vodi Asgreen, ki ima dve sekundi prednosti pred Hagenom in šest pred Honorom. Rok Korošec na četrtem mestu zaostaja za 14 sekund. Sekundo več na petem mestu Tadej Pogačar. Matej Mugerli, ki brani lansko zmago pa pred kraljevsko etapo zaostaja za 17 sekund in je trenutno osmi.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ