Matej Mugerli najboljši v Srbiji

Matej Mugerli najboljši v Srbiji
20.06.2016 AVTOR: D. Z.
Matej Mugerli je dobil dirko po Srbiji. Potem, ko je dobil 3. etapo, je z ekipo Synergy Baku uspel ubraniti rumeno majico.

Matej Mugerli je na dirki po Srbiji prepričljivo dobil tretjo etapo. Takrat je slavil zmago in je tudi prevzel vodstvo v skupnem seštevku. Sledile so še tri etape do konca. Prav na vseh pa je Matej Mugerli skupaj s kolegi iz Synergy Bakuja uspeh obdržati rumeno majico.

Zadnja etapa je potekala med krajema Vrnjačka Banja in Mladenovac. Etapa je bila razgibana in dolga 124 kilometrov. Etapo je dobil Avstrijec Patrick Gamper, ki vozi za Tirol Cycling Team. Najboljši Slovenec je bil Matic Veber na 17. mestu. Matej Mugerli je etapo končal v glavnini, lahko pa se je razveselil zaslužene in predvsem nadvse prepričljive zmage v skupnem seštevku.

»Prišlo je do številnih napadov, vendar pa smo z ekipo brez težav nadzirali potek dirke. Fantje so opravili izjemno delo, obenem pa smo bili najboljši tudi v razvrstitvi ekip. To je moja prva dirka po tekmovalnem premoru. Zato sem zelo vesel, da mi je uspelo dobiti etapno dirko, « je za uradno spletno stran moštva Synergy Baku dejal Matej Mugerli.

Mugerli je za več kot dve minuti ugnal Alexa Turrina in klubskega kolego Matijo Kvasino. »Etapa je bila težja od pričakovanj. Fantje pa so res dali vse od sebe. Izgubili smo majico za gorske cilje, smo pa ostali najboljša ekipa. Čestitke vsem kolesarjem in osebju, « pa je dodal športni direktor Andrej Hauptman.

Sicer pa je bil po točkah najboljši Filippo Fortin, ki je zbral samo dve točki več kot Mugerli. Hristov je prav v zadnji etapi nabral dovolj točk na gorskih ciljih, da je v tem točkovanju prehitel Matijo Kvasino. Med mladimi je bil najboljši Serkan Balkan. Najboljša ekipa pa, kot že rečeno, Synergy  Baku.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ