Matej Mugerli najboljši v Umagu

Matej Mugerli najboljši v Umagu
06.03.2014 AVTOR: D. Z.
Matej Mugerli je že slavil prvo zmago v novi sezoni. Dobil je dirko v Umagu. Jan Tratnik in Klemen Štimulak bežala.

Kar 34 ekip in 198 kolesarjev je nastopilo na dirki za Veliko nagrado Umaga. In Adria Mobil je uspela ponoviti zmago iz lanskega leta.

Kolesarji so se pomerili na 161 kilometrov dolgi preizkušnji, ki jo je zaznamovala skupina 12 ubežnikov, med katerimi sta bila tudi Klemen Štimulak in Jan Tratnik.

A najvišja prednost te skupine pred glavnino je znašala dobro minuto in pol. Njihov poskus pa je bil končan, ko so se v lov za njimi podali kolesarji Radenske.

Prednost so izničili in v zadnjem krogu so napadli trije kolesarji. To so bili Mugerli, Kvasina in Mucelli.

Na vrhu vzpona – ta je bil deset kilometrov pred ciljem – so si privozili 15 sekund prednosti. Dovolj, da so se v zaključku udarili za zmago.

Mugerli je v zadnjem kilometru še napadel in ciljo črto prečkal kot zmagovalec. Nadaljeval je tradicijo Adrie Mobila, ki je tako še četrtič zapored dobila uvodno dirko v Istri.

»Dirka je bila zelo nervozna in težja, kot sem pričakoval. Zaradi gneče je bilo veliko padcev. Proti koncu dirke sem pokril napad Kvasine in skupaj sva ujela Italijana, ki je imel že nekaj prednosti. Zadnji kilometer sem videl, da se glavnina približuje, zato sem napadel in v cilj prišel z nekaj prednosti, « je za uradno spletno stran Adrie Mobila dejal Matej Mugerli.

Kvasina je zaostal za štiri sekunde, boj za četrto mesto je v sprintu dobil član Radenske Martin Otoničar. Med desterico sta se uvrstila še dva Slovenca. Lanski zmagovalec Aljaž Hočevar je bil šesti, Andrej Rajšp pa deveti.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ