Matej Mugerli nepremagljiv na tlakovcih, Mezgec sedmi v Belgiji

Matej Mugerli nepremagljiv na tlakovcih, Mezgec sedmi v Belgiji
15.03.2013 AVTOR: D. Z.
Matej Mugerli (Adria Mobil) je dobil prvo etapo na dirki Istrska pomlad. Prevzel je tudi vodstvo v skupnem seštevku. Luka Mezgec je bil sedmi v Belgiji.

Istrska pomlad, 1. etapa:
1. Matej Mugerli (Slo) Adria Mobil 4:00:17
2. Radoslav Rogina (Hrv) Adria Mobil 0:05
3. Julian Alaphilippe (Fra) 0:09
4. Jan Polanc (Slo) Radenska 0:11
5. Oliver Hofstetter (Švi)
6. Tadej Valjavec (Slo) Sava
11. Andi Bajc (Slo) Amplatz
13. Luka Pibernik (Slo) Radenska
15. Tim Mikelj (Slo) Sava
17. Jure Golčer (Slo) Tirol
24. Matej Mohorič (Slo) Sava vsi isti čas
51. Martin Otoničar (Slo) Radenska 0:33
53. Jan Tratnik (Slo) Tirol
55. Marko Pavlič (Slo) Radenska
60. Nik Burjek (Slo) Sava

Istrska pomlad, skupni vrstni red

1. Matej Mugerli (Slo) Adria Mobil 4:02:27
2. Radoslav Rogina (Hrv) Adria Mobil 0:10
3. Luke Roberts (Aus) Stolting 0:16
4. Silvio Herklotz (Nem) Stolting 0:20
5. Jesus Ezquerra (Špa) Leopard-Trek 0:21
12. Tim Mikelj (Slo) Sava 0:24
20. Jure Golčer (Slo) Tirol 0:26
24. Matej Mohorič (Slo) Sava isti čas
28. Luka Pibernik (Slo) Radenska 0:27
35. Tadej Valjavec (Slo) Sava 0:30
36. Andi Bajc (Slo) Amplatz 0:31
39. Jan Polanc (Slo) Radenska 0:32
43. Kristjan Fajt (Slo) Adria Mobil 0:43

Prva etapa na dirki Istrska pomlad je bila dolga 165 kilometrov. Začela se je v Poreču, končala pa v Labinu. Pobeg dneva je uspel sedmerici kolesarjev, vendar so v ozadju predvsem kolesarji moštva Stolting, ki so branili rumeno majico, ubežnike držali na varni razdalji. V samem zaključku pa so se na čelo glavnine postavili kolesarji Adrie Mobila. Ubežniki so bili tik pred ciljem ujeti in sledil je napet sprint v klanec proti Labinu.

Zadnjih štiristo metrov je speljanih po tlakovanih poteh. Kristjan Fajt, ki je bil član ubežne skupine je Mateju Mugerliju in Radoslavu Rogini pomagal, da sta v te zadnje metre prišla povsem v ospredju. Matej Mugerli je spet pokazal izjemno moč. Zaključek je izpeljal odlično in se za nagrado veselil zaslužene zmage. Privozil si je pet sekund prednosti pred klubskim kolegom Radoslavom Rogino. Tretji je bil Francoz Julian Alaphilippe, ki je zaostal za devet sekund.

Dve sekundi več je izgubil četrti Jan Polanc, sicer član Radenske. Med deseterico, natančneje na šestem mestu, je etapo končal član Save Tadej Valjavec. Matej Mugerli je prevzel tudi vodstvo v skupnem seštevku. Drugi je Rogina, tretji pa zmagovalec prologa Roberts, ki ima zdaj 16 sekund zaostanka za Mugerlijem.

»Fantje so opravili odlično delo, z Radom sva samo naredila piko na i. Jutri je težka etapa, poleg ciljnega vzpona na Motovun, bo 50 km pred ciljem še zahteven vzpon na Afriće, ki bo najverjetneje razpolovil glavnino. Verjamem v našo ekipo, da nas bo čim več ostalo v ospredju in bomo ubranili rumeno majico, « je za spletno stran moštva Adria Mobil povedal Mugerli.

Nad predstavo pa bil navdušen tudi trener Boštjan Mervar: »Etapa se je za nas zaključila sanjsko. Fantje so naredili točno tako kot smo se dogovorili pred startom. Kristjan je opravil izjemno delo s tem, ko je bil v begu celo etapo in bil v pomoč še v zadnjem kilometru. Pred nadaljevanjem dirke imamo odličen položaj, saj dva naša kolesarja, ki sta zelo dobra na vzponih, branita prednost pred jutrišnjo odločilno etapo s ciljem na Motovun.

Mezgec sedmi v sprintu
V Belgiji je bila na sporedu dirka Handzame Classic, ki spada med dirke prve kategorije. Kolesarji so morali prevoziti skoraj 200 kilometrov. Med nastopajočimi pa so bili tudi trije Slovenci: Ilešič, Jarc in Mezgec. Skupino štirih ubežnikov, ki so zaznamovali dirko, je glavnina ujela dobrih deset kilometrov pred ciljem in takrat je bilo jasno, da bo zmagovalec znan šele po sprintu večje skupine kolesarjev.

Najmočnejši je bil Kenny Dehaes, sicer član moštva Lotto Belisol. Premagal je dva kolesarja Vacansoleila Kennyja Van Hummla in Dannyja Van Poppla. Četrti je bil Tom Veelers, peti Scott Thqaites, šesti pa Robert Wagner. Odlično sedmo mesto je kljub temu, da je opravljal vlogo pomočnika, zasedel Luka Mezgec. Aldo Ino Ilešič je bil 52., Blaž Jarc pa 70. Vsi so dirko končali v času zmagovalca.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ