Matej Mugerli osmi v Luganu, Tom Boonen že blesti v Kuurnu

Matej Mugerli osmi v Luganu, Tom Boonen že blesti v Kuurnu
02.03.2014 AVTOR: D. Z.
Matej Mugerli je bil najboljši slovenski predstavnik v Luganu. Zasedel je osmo mesto. Na dirki Kuurne-Bruselj-Kuurne je še tretjič zmago slavil Tom Boonen.

Matej Mugerli ob najboljših: "Lahko bi iztržil več!"
A najprej v Lugano. Tam je bila skoraj 170 kilometrov dolga dirka prve kategorije, na kateri je nastopilo 15 Slovencev.

Tudi člani dveh slovenskih ekip Adrie Mobila in Radenske. V pobegu dneva, v zaključku je ta ubežna skupina štela osem kolesarjev, ni bilo nobenega Slovenca.

Sicer so si ubežniki privozili več kot pet minut prednosti, a v ozadju so se v lov podali predvsem kolesarji Lampreja Meride.

Najdlje, vse do desetih kilometrov pred ciljem, sta vztrajala Canola in Yates. A tudi njun poskus se je končal predčasno in v zaključku so se za zmago udarili najboljši.

Sledil je sprint manjše skupine 15 kolesarjev. Zmage se je veselil član moštva Neri Sottoli Mauro Finetto. Drugi je bil Sonny Colbrelli, tretji pa Diego Ulissi.

Izjemno osmo mesto – potem ko je zadnji vzpon prepeljal povsem v ospredju – je zasedel Matej Mugerli. Mugerli je bil najbolje uvrščeni kolesar med tistimi, ki prihajajo iz ekip s kontinentalno licenco.

»Od starta je šlo na polno. Pobegnilo je 15 kolesarjev, vendar se nisem preveč obremenjeval, saj smo jih na koncu ujeli. Na zadnji klanec je šlo zares. Počutil sem se dobro, zato bi v sprintu moral iztržiti več, « je za uradno spletno stran moštva Adria Mobil dejal Matej Mugerli.

Izmed Slovencev so do cilja prišli še Luka Pibernik (41. mesto), Primož Roglič (52. mesto), Jure Golčer (66. mesto) in Marko Pavlič (101. mesto).

Kuurne: Tom Boonen že kaže pravo formo
Na dirki Kuurne - Bruselj - Kuurne so morali kolesarji prevoziti 197 kilometrov. In tokrat so se z izjemno akcijo izkazali kolesarji moštva Omega Pharma Quick Step.

Po porazu na sobotni dirki Omloop, so za kapetana Boonena tokrat zares vse naredili tako kot je treba.

Sicer je bilo na dirki kar osem vzponov, a vseeno so na svojo priložnost čakali sprinterji. Že dobrih 60 kilometrov pred ciljem je prišlo do prave selekcije v glavnini.

V ospredju je ostalo kar pet kolesarjev Omega Pharme, trije kolesarji moštva Belkin ter Vansummeren in Lampaert. Bili so tako složni, da so vseskozi držali okrog minuto prednosti pred glavnino.

V zadnjih kilometrih so nekateri poskušali s pobegom, a je imel Boonen ob sebi premočno ekipo. Belgijski šampion in mojster za take klasike je v sprintu ugnal konkurenco in se veselil že tretje zmage na tej preizkušnji.

Drugo in tretje mesto sta osvojila kolesarja Belkina. Drugi je bil Moreno Hofland, tretji pa Sep Vanmarcke. Na dirki sta nastopila dva Slovenca. Luka Mezgec je bil 96., Blaž Jarc pa mesto slabši. Oba sta na cilj prišla v glavnini, ki je zaostala za minuto in 24 sekund.

VN LUGANA


KUURNE - BRUSELJ - KUURNE
 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ