Matej Mugerli ostaja v Adrii Mobilu

Matej Mugerli ostaja v Adrii Mobilu
26.11.2013 AVTOR: D. Z.
Adria Mobil je dopolnila člansko zasedbo. Tudi v sezoni 2014 bo v tej ekipi kolesaril letos njihov najuspešnejši kolesar na lestvici Europe Tour Matej Mugerli.

En mesec v prestižni beli majici
Matej Mugerli je tako še deseti kolesar Adrie Mobila, ki je podpisal pogodbo za sezono 2014. V tej sezoni je bil zares odličen, saj je na dirkah, ki so štele za lestvico Europe Tour osvojil kar 387 točk, na lestvici pa je zasedel končno 4. mesto.

Julija je celo nosil belo majico vodilnega v tem točkovanju, vendar mu jo je kasneje prevzel končni zmagovalec Riccardo Zoidl. Mugerli je zmagal petkrat, bil pa je drugi na državnem prvenstvu ter četrti in sedmi na dveh enodnevnih dirkah prve kategorije v Italiji Giro della Toscana in Trofeo Laigueglia.

"Profi" od leta 2004
Bil je tudi član slovenske reprezentance na svetovnem prvenstvu v Firencah. 32-letni Cerkničan je poklicni kolesar od leta 2004. Adria Mobil je njegova četrta poklicna ekipa. Prej je tekmoval za italijanski ekipi Vini Caldirola - Nobili Rubinetterie in Liquigas.

Leta 2006 je v dresz "zelenih" nastopil na znameniti dirki po Franciji. Prav tistega leta je dosegel tudi uspeh kariere. Kot prvi Slovenec je dobil etapo v Pro Touru. Zmago je slavil na dirki po Kataloniji.

Vmes tudi gorski kolesar
Leta 2009 je ostal brez ekipe zato se je preselil med gorske kolesarje. Leta 2010 se je ponovno vrnil na "cesto" in dve leti tekmoval za Perutnino Ptuj. Od leta 2012 je član Adrie Mobil.

"Zahvajujem se Adrii, ker je tako dolgo čakala"
»Zahvaljujem se KK Adria Mobil, da so me tako dolgo čakali. Zavedam se, da je veliko prostih kolesarjev, ki so se zanimali za prosto mesto. Imel sem nekaj možnosti za odhod v tujino, zato sem čakal z odločitvijo, « je najprej priznal Mugerli in dodal:

»Kljub vsemu sem vesel, da sem ponovno v Adrii, v kateri je za vse odlično poskrbljeno in imamo dobre pogoje. S kolesarji in spremljevalci se odlično razumem, kar je pogoj za vrhunske rezultate. «

"Ostati na letošnji ravni"
Mugerli bo tako ostal eden izmed glavnih adutov novomeškega kluba na težkih enodnevnih dirkah. »Vesel sem, da se je odločil, da ostane pri nas. Je odličen kolesar in nepogrešljivi član ekipe. Z njim lahko računamo, da bomo ostali na letošnji ravni, « pa je priznal trener Boštjan Mervar.

Adria Mobil je tako obdržala glavnino kolesarjev, ki so to ekipo letos popeljali na ekipno svetovno prvenstvo v Firencah. Glavno breme rezultatov bo tako padlo na Mateja Mugerlija, Radoslava Rogino, Tomaža Noseta, Klemna Štimulaka, Kristjana Fajta in po vsej verjetnosti tudi že na nekdanjega smučarskega skakalca Primoža Rogliča.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ