Matej Mugerli ostaja v Avstriji

Matej Mugerli ostaja v Avstriji
04.12.2018 AVTOR: DZ

Matej Mugerli bo po s poškodbo kolena zaznamovani sezoni kariero nadaljeval v Avstriji. Zdaj bo vozil za novonastalo ekipo Niederösterreich, ki bo nastopala s kontinentalno licenco.

Matej Mugerli je prvi Slovenec, ki je dobil etapo na eni izmed dirke Pro Toura, ko je leta 2006 je namreč dobil šesto etapo na dirki po Kataloniji do Lloret de Marja. Takrat je bil član Liquigasa. Kasneje se je preizkusil tudi v gorskem kolesarstvu, v dresu Adrie Mobila je postal državni prvak med člani, bil je tudi vodilni na lestvici Europe Tour. Lani je bil član moštva Amplatz BMC in za njim je bila nadvse uspešna sezona, saj je dobil avstrijski poka. Letos se je to moštvo preimenovalo v My Bike Stevens.

Mugerli pa se je skozi celotno sezono ukvarjal predvsem s poškodbo kolena, tako da prav veliko ni dirkal. Ekipa je razpadla, Mugerli pa je našel novo sredino. Pravzaprav bo v Avstriji nastala nova kontinentalna ekipa Niederösterreich, ki bo usmerjena v razvoj mladih avstrijskih kolesrjev. Pri tem jim bodo še kako prav prišle Mugerlijeve izkušnje, ki se že nekaj časa ukvarja tudi s trenerstvom in organizacijo kolesarskih dirk. Med drugim je v nedeljo organiziral tudi državno prvenstvo v ciklokrosu. Sodeč po zapisu ekipe na facebooku v sezoni 2019 tekmoval, pa tudi opravljal vlogo športnega direktorja in bo tako pomagal novoustanovljeni ekipi.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ