Matej Mugerli po izjemnem napadu do zmage in končnega tretjega mesta

Matej Mugerli po izjemnem napadu do zmage in končnega tretjega mesta
13.03.2016 AVTOR: D. Z.
Matej Mugerli je dobil zadnjo etapo na Istrski pomladi. Dokopal se je do končnega tretjega mesta. Zmagal je Olivier Pardini.

Matej Mugerli dobil etapo
Na Hrvaškem se je končala že 13. dirka Istrska pomlad. Tokrat z etapo od Pazina do Umaga. Dolga je bila 146 kilometrov.Čeprav je bila kar razgibana, je bilo skorajda jasno, da bomo videli sprint glavnine. Po zmagi v drugi in obenem najtežji etapi je majico vodilnega v skupnem seštevku branil Martijn Tusveld.

Najboljši Slovenec pred etapo je bil Matej Mugerli na četrtem mestu, ki je še imel možnosti za uvrstitev na oder za zmagovalce. Seveda po zaslugi bonifikacijskih sekund. A potreboval je uvrstitev med najboljše tri. Mugerli pa na sprint ni čakal in tako mnoge presenetil. Napadel je na zadnjem vzponu deset kilometrov pred ciljem. Sledil mu je lahko le pred etapo drugi v skupnem seštevku Olivier Pardini. V zaključku sta obračunala za zmago, Mugerli pa je bil boljši. David Per je zasedel tretje mesto.

Do končne zmage v zadnji etapi
Morda proti pričakovanjem, pa vendarle. Tudi v skupnem seštevku je prišlo do korenitih sprememb. Tudi na samem vrhu. Tusveld je na cilj prišel v skupini, ki je zaostala za pet sekund. Belgijec Pardini se je v skupnem seštevku izenačil s Tusveldom, vendar se je po zaslugi boljših uvrstitev lahko veselil končne zmage.

Tusveld je dirko končal na drugem mestu, na tretje pa se je prebil Matej Mugerli. Do zmage so ga ločile le tri sekunde. Mugerli je tudi zadnji slovenski junak te dirke iz leta 2013. Jure Golčer (Adria Mobil) je dirko končal na petem mestu, Andi Bajc (Amplatz BMC) pa je napredoval na končno sedmo mesto. Rok Korošec (Radenska Ljubljana) je bil 20.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ