Matej Mugerli po sedmih dneh ostaja med najboljšimi

Matej Mugerli po sedmih dneh ostaja med najboljšimi
24.07.2016 AVTOR: D. Z.
Matej Mugerli je v sedmi etapi dirka Tour of Qinghai Lake zasedel četrto mesto. Skupno je peti.

Na dirki ekstra kategorije Tour of Qinghai Lake je za kolesarji že sedma etapa. Ta je potekala med mestoma Qilian (gostilo je start) in Qingshizui (gostilo je cilj). Etapa je bila dolga 150 kilometrov. Kolesarji so se morali po dobrih 90 kilometrih dirkanja povzpeti kar na 3767 metrov nadmorske višine, kjer je bil tudi gorski cilj prve kategorije.

Na vzponu so popustili sprinterji, medtem ko je v igri za zmago ostala 20-erica kolesarjev, med katerimi je bil tudi Matej Mugerli. Po treh urah in 41 minutah se je zmage veselil Italijan v dresu moštva Lampre Merida Federico Zurlo, ki je premagal Janirja Pereza in Hamida Pourhashemija. Matej Mugerli je dobil boj prve zasledovalne skupine, ki se je s štirimi sekundami zaostanka borila za četrto mesto.

V tej skupini je na sedmem mestu ciljno črto prečkal tudi Ukrajinec Vitalij Buts, ki je tako obdržal majico najboljšega v skupnem seštevku. Skupaj s kolegom iz moštva Sergejem Lagkutijem (oba člana ekipe Kolss BDC) imata namreč isti čas. Alberto Cecchin na tretjem mestu pa zaostaja za 22 sekund. Matej Mugerli se je z osmega povzpel na peto mesto. Njegov zaostanek zanaša 49 sekund in tako ostaja v igri za visoka mesta, saj šestouvrščeni Gidič za njim zaostaja že skorajda za dve minuti. Na dirki nastopa tudi Marko Kump, ki je v sedmi etapi zasedel 21. mesto.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ