Matej Mugerli potrdil zmago v Istri

Matej Mugerli potrdil zmago v Istri
12.03.2017 AVTOR: D. Z.
Matej Mugerli je še drugič v karieri dobil dirko Istrska Pomlad. Tadej Pogačar je preizkušnjo končal na četrtem mestu.

Istrska Pomlad, sicer etapna dirka druge kategorije, se je končala s sprintersko etapo od Pazina do Umaga. Etapa je bila dolga 156 kilometrov.

Kljub temu, da je dolgo v ospredju bežala manjša skupina kolesarjev, pa je bilo bolj ali manj jasno, da bomo tokrat videli sprint večje skupine. Obenem je Matej Mugerli s pomočjo klubskih kolegov pri moštvu Amplartz BMC, pa tudi s pomočjo mlade ekipe Rog Ljubljana uspel ubraniti rumeno majico.

Po dobrih treh urah in 36 minutah dirkanja smo videli sprint, ki ga je dobil Alex Frame. Drugi je bil Filippo Fortin, tretji pa Daniel Auer. Najboljši Slovenec je bil Luka Čotar, sicer član KK Kranj. Zasedel je peto mesto. Deveti je bil Tadej Pogačar. V skupnem seštevku je član Amplatz BMC Matej Mugerli ohranil štiri sekunde prednosti in se je lahko veselil končne zmage. Dirko je dobil že drugič v karieri.

Britanec Ian Bibby je bil drugi, Švicar Fabian Giger pa z devetimi sekundami zaostanka tretji. Izjemen podvig je uspel tudi Tadeju Pogačarju. Še lani mladinec je dirko končal na četrtem mestu. 18-letni član Roga Ljubljana je zaostal za 12 sekund. Jure Golčer je bil 12., Izidor Penko 22., Marko Pavlič 25., Žiga Ručigaj 36. … Najboljši na gorskih ciljih je bil Simon Laib, najboljša ekipa pa Amplatz BMC. Četrto mesto je zasedla ekipa Rog Ljubljana.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ