Matej Mugerli razkriva: Bolezen in vračanje na dirke

Matej Mugerli razkriva: Bolezen in vračanje na dirke
25.03.2015 AVTOR: D. Z.
Sezono je že začel, pa se je potem moral umakniti. Za Mateja Mugerlija se tekmovalna sezona 2015 zaradi bolezni ni začela po pričakovanjih.

Konec februarja so se začele zdravstvene težave in Matej Mugerli nam je razkril, da se s tem še zdaj ukvarja. "Sprva sem mislil, da gre zgolj za prehlad. Boleče grlo, utrujenost in kašelj so bili znaki. Nekaj dni sem počival, a ni bilo nič boljše," je dejal član Synergy Bakuja, ki seveda ni miroval: "Ko sem poskusil opraviti daljši trening, preprosto ni šlo in dobil sem vročino. Prvi teden je bilo počutje iz dneva v dan slabše."

Spoznal je, da ima virozo. Zanimivo, kljub vsemu je lahko treniral: "Zdravniki so mi rekli, da gre za virus, vendar, da lahko treniram toliko, kolikor mi telo dovoljuje. Težava je v tem, da lahko taka bolezen traja nekaj tednov, lahko pa tudi vse do poletja." A Mugerli se zdaj s tem poskuša čim manj obremenjevati. Nenazadnje zdaj že opravlja vsaj nekoliko bolj resne treninge.

"Raje gledam, kako se čimprej vrniti, in ne, koliko sem izgubil. Treninge sem stopnjeval. Prvi teden sem se vozil po eno do dve uri dnevno. Drugi teden dve to tri ure dnevno. Zdaj treniram po tri ure na dan. Več preprosto še ne gre. Potem, ko bom lahko treniral toliko kot predtem, potem mislim, da bom kmalu spet v igri," je še zaključil Mugerli. Njegova dirka, na kateri naj bi se vrnil bo tako 5. aprila v Novem mestu.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ